16 DEC Ny version af håndbog for fagfolk til brug i kostplanlægning En håndbog, som omsætter de officielle kostanbefalinger til konkrete råd, opskrifter og kostforslag, er blevet opdateret. Bogen er et praktisk online opslagsværk til... Fødevarer Ernæring og kostvaner
13 DEC Flere og bedre ingredienser til krævende forbrugere Nye grupper af købedygtige forbrugere øger behovet for bæredygtige og klimavenlige ingredienser, der gør maden bedre og mere holdbar. Forskning, uddannelse og innovation... Fødevarer
07 DEC Restprodukt kan give bryggerier ny indtægtskilde Bryggerier kan sikre sig yderligere indtjening med et nyudviklet kompaktfilter, som skånsomt og økonomisk udvinder fibre, protein, sukker, antioxidanter og vitaminer... Fødevarer Fødevareteknologi Fødevareproduktion
30 NOV Årtiers kamp mod sygdomsfremkaldende mikroorganismer Fødevaresikkerheden i Danmark er høj, men alligevel gør fødevareoverførte sygdomsfremkaldende mikroorganismer hvert år et betydeligt antal danskere syge. I over 30 år... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer Fødevaresikkerhed
29 NOV Dansk overvågning af antibiotika vigtig i kampen mod resistens Den danske overvågning af antibiotikaforbrug og -resistensudvikling blandt dyr, mennesker og fødevarer har de sidste 20 år gjort det muligt - på et videnskabeligt grundlag... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
08 NOV Nyt partnerskab vil fremme fødevaresikkerheden globalt DTU Fødevareinstituttet er gået sammen med Lunds Universitet, Hong Kong Polytechnic University og University of Bologna i et partnerskab, der vil arbejde for at fremme... Fødevarer Fødevaresikkerhed
03 NOV Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet DTU’s diplomingeniøruddannelse indenfor fødevareområdet har skiftet navn til Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet for bedre at afspejle de kompetencer... Fødevarer Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
14 SEP Pris for at forudsige kemiske stoffers skadelige effekter uden forsøgsdyr Computermodeller udviklet på DTU Fødevareinstituttet kan forudsige en lang række af de skadelige effekter, forskellige kemiske stoffer kan forårsage. Det har ført til øget... Fødevarer Matematisk modellering
23 AUG WHO anerkender DTU Fødevareinstituttets helgenomforskning DTU Fødevareinstituttet er udnævnt som Verdenssundhedsorganisationens, WHO’s, første samarbejdscenter for genomics. Derved anerkender WHO instituttets pionerarbejde indenfor... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Fødevarer
18 AUG Ny europæisk antibiotikaanbefaling med dansk fingeraftryk Dansk input har bidraget til en anbefaling om, at landbruget i EU skal mere end halvere brugen af antibiotikapræparater indeholdende colistin, som er den sidste mulighed... Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed Produktionsdyr