01 JUN Fremtidens bæredygtige fødevarer skal give kulinariske oplevelser Claus Meyer tiltræder som adjungeret professor ved DTU for at bistå igangværende forskning i bæredygtig mad, så den både er sund og velsmagende. Fødevarer Fødevareteknologi Fødevareproduktion Bioteknologi
02 MAJ Pris til DTU-forsker for at bremse harskning af fødevarer DTU-professor Charlotte Jacobsen har modtaget AOCS Fellow Award for hendes forskning, der bidrager til at bremse harskning af omega-3 fedtsyrer i fødevarer. Fødevarer Sundhedsfremmende stoffer
08 APR Præsentationer om, hvordan novel food bliver godkendt som fødevare Den 24. marts var 45 fra virksomheder og andre interesserede samlet til en temadag om novel food, hvor de fik viden om, hvornår en ny fødevare er novel food, hvordan en... Fødevarer Fødevaresikkerhed
18 MAR Nyt center samler alle landets universiteter i forskningsfællesskab om fremtidens... Alle otte universiteter i Danmark er gået sammen om et nyt forskningscenter, der skal skabe tværfagligt samarbejde mellem forskere i Danmark og internationale partnere... Fødevarer
23 FEB Kom til temadag om novel food I udviklingen af nye og innovative fødevarer er en afklaring af novel food status og muligvis en EU-godkendelse nødvendig. På en temadag om novel food den 24. marts 2022... Fødevarer Fødevaresikkerhed
01 FEB Konference om reduktion af klimaaftrykket Kom til konference om arbejdet med at reducere klimaaftrykket i landbrugssektoren og fødevareindustrien den 8. og 9. september 2022 i København. Innovationscenter Seges... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
26 JAN Lige på trapperne: master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion Den 9. februar lancerer DTU og KU en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Kurserne kan også tages enkeltvis. Tilmeldingsfristen er den 2... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Klimatilpasning
20 JAN Ændringer i struktur og ledelse DTU Fødevareinstituttet har fået en fladere struktur, en viceinstitutdirektør og et Akademisk Sekretariat foruden Institutsekretariatet og Serviceenheden til at understøtte...
19 JAN Pris til lovende tarmbakterieforsker Ung DTU-forsker høster ny pris for sin forskning i sammenhænge mellem kost, tarmbakteriesammensætning og sundhed med særligt fokus på småbørn. Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme Fødevarer
22 NOV Pris til DTU forsker for at stoppe harskning af fødevarer Professor Charlotte Jacobsen har fået DGF Normanprisen for sin årtier lange forskning i at forhindre, at omega-3 fedtsyrer i fødevarer bliver harske. Fødevarer Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevareteknologi