Photo: Colourbox.com

Kom til temadag om novel food

Fødevarer Fødevaresikkerhed
I udviklingen af nye og innovative fødevarer er en afklaring af novel food status og muligvis en EU-godkendelse nødvendig. På en temadag om novel food den 24. marts 2022 kan du få bedre indsigt i reglerne. Det er gratis at deltage i temadagen, som foregår på DTU i Lyngby kl. 9-13.

Fødevareerhvervet har fokus på udvikling af nye og innovative fødevarer, herunder bl.a. nye alternative proteiner eller nye fødevarer lavet af restprodukter som led i den grønne omstilling.

Sådanne produkter kræver en afklaring af deres status som novel food og ofte også en EU-novel food godkendelse, som har til formål at sørge for, at nye fødevarer er sikre for forbrugerne. Novel food overvejelser bør tænkes ind tidligt i en innovationsproces for at gøre vejen fra idé til kommercialisering mest smidig.

På en temadag om novel food den 24. marts er det muligt at få bedre indsigt i novel food reglerne. Temadagen kan være relevant for både virksomheder, start-ups og konsulenter.

Temadagen giver viden om, hvordan man får afklaret, om en fødevare er novel food, hvordan novel food ansøgningsprocessen er, og der er også gode råd til den gode ansøgning. 

Det er gratis at deltage i temadagen, som er arrangeret og støttet af Fødevarestyrelsen, Erhvervsfremmebestyrelsen, Food & Bio Cluster Denmark, DTU Skylab og DTU Fødevareinstituttet.

Tid
Torsdag den 24. marts 2022 kl. 9-13

Sted
DTU Skylab
Auditoriet - stueetagen
Bygning 373D
Diplomvej
2800 Kgs. Lyngby

Se kort over DTU Skylab her.

Program
9.00 Velkomst og program

9.15 Rundtur i novel food reglerne, og hvordan man afklarer novel food status v/Fødevarestyrelsen

10.00 Intro til EU's ansøgningsportal
v/Fødevarestyrelsen

10.30 Pause

10.45 Den gode ansøgning 
v/Morten Poulsen, seniorforsker fra DTU Fødevareinstituttet og novel food ekspert i EFSA

11.45 Case, hvor virksomheden Twisted Leaf fortæller om deres erfaringer med novel food godkendelse

12.15 Spørgsmål fra deltagerne

12.30 Afrunding og sandwich

Tilmelding
Det er gratis at deltage, og tilmelding sker via DTU Fødevareinstituttets website senest den 20. marts 2022.

Arrangementet bliver afholdt på engelsk.

Kontakt
Kontakt food@food.dtu.dk for spørgsmål om arrangementet