03 MAR EFSA: sukkerindtaget bør være så lavt som muligt På baggrund af den nuværende videnskabelige viden er det ikke muligt at fastsætte en grænse for, hvor meget sukker forbrugere højst kan spise, uden at det skader helbredet... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
18 FEB Stort fald i sygdom fra fødevarer i EU under pandemien I et år præget af coronarestriktioner og ændrede vaner er forekomsten af fødevarebåren sygdom styrtdykket i Europa, viser ny EU rapport. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
16 DEC Grænsen for sikkert indtag af bisphenol A bør sænkes EFSA foreslår en ny, markant lavere grænse for et tolerabelt indtag af bisphenol A. Den videnskabelige vurdering, der ligger til grund for den foreslåede grænseværdi... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
02 DEC Elever kan nu dyrke grønt i robotiserede mini-drivhuse Danske unge får nu mulighed for at dyrke grønt i skoletiden via et nyt læringsunivers med robotiserede mini-drivhuse, som er udviklet og pilottestet i et forskningsprojekt... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Computerberegning
23 OKT Ny forståelse af ammede børns styrkede immunforsvar Danske forskere viser, hvordan tarmbakterier, der fremmes af amning, kan gavne børns immunforsvar. Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
23 AUG Høring: EFSA vurdering af sukker og sundhed Ud fra tilgængelige videnskabelige data er det ikke muligt at fastsætte en grænse for, hvor meget sukker forbrugere højst kan spise, uden det skader helbredet. Det konkluderer... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
15 JUL Gratis redskaber til at gøre hverdagen mindre sød Sundhedsplejersker i Hvidovre Kommune har afprøvet og fundet nyudviklede redskaber til at gøre hverdagen mindre sød for småbørnsfamilier anvendelige i deres vejledning... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
03 JUN Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 30. juni 2021, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme, der... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
18 MAJ Stor andel indsamlede bakterier i EU er antibiotikaresistente En stor del af de salmonella- og campylobacterbakterier, der er indsamlet som en del af overvågningsprogrammer i EU, er resistente overfor antibiotikatyper, som ofte... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
12 MAJ EFSA vurderer, at titandioxid ikke er sikkert til fødevarebrug På baggrund af ny forskning vurderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, at tilsætningsstoffet titandioxid ikke længere er sikkert at bruge i fødevarer... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme