29 APR Langt de fleste fødevarer i EU overholder pesticidreglerne Ingen sporbare pesticidrester er fundet i over halvdelen af de mere end 96.000 fødevarer, som er testet i pesticidkontrollen indenfor EU i 2019. Det viser EFSA’s seneste... Fødevareproduktion Kemi Fødevaresikkerhed
21 APR EFSA byder velkommen til 11 åbne panelmøder i 2021 Igen i år slår EFSA dørene op til 11 panelmøder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller via videostream. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
09 MAR Stabilt niveau af campylobacter- og salmonellainfektioner i Europa I de seneste fem år er et stabilt antal campylobacter- og salmonellainfektioner registreret i Europa. Campylobacter er stadig årsag til suverænt flest europæiske tilfælde... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
25 FEB EFSA: Melorme er sikre at spise for mennesker Melorme er sikre at bruge som ingrediens i fødevarer, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Det er første gang EFSA har lavet en risikovurdering... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
21 JAN Nyt datomærkningsværktøj skal hjælpe i kampen mod madspild Et værktøj fra EFSA skal hjælpe producenter med at datomærke deres fødevareprodukter korrekt og på den måde hjælpe med at bekæmpe madspild. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion
18 SEP Ny grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer Mange europæere overskrider den grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer med kendte sundhedsskadelige virkninger, som den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
10 SEP Søges: EU borgeres hjælp i kampen mod afrikansk svinepest Den Europæiske Sikkerhedsautoritet, EFSA, blæser til kamp mod afrikansk svinepest ved at udruste EU’s befolkninger med viden om tegn på sygdommen, og hvordan man indrapporterer... Fødevareproduktion Husdyrsygdomme
12 MAJ EFSA’s første vurderinger af cocktaileffekter fra pesticider i kosten Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vurderer, at de europæiske forbrugere er beskyttet mod pesticidblandingers mulige skadelige effekter på nervesystemet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
04 MAJ Korrekt håndtering af frosne grøntsager mindsker listeriasmitte Hvis både producenter og forbrugere handler forsvarligt, er risikoen for at få en listeriainfektion af at spise frosne, blancherede grøntsager mindre end ved spiseklare... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
15 APR Næsten alle fødevarer i EU overholder pesticidreglerne Hver anden af de mere end 91.000 fødevareprøver, som EU’s medlemslande har udtaget til pesticidkontrol i 2018, er helt fri for sporbare sprøjterester, viser EFSA’s årlige... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed