02 DEC Elever kan nu dyrke grønt i robotiserede mini-drivhuse Danske unge får nu mulighed for at dyrke grønt i skoletiden via et nyt læringsunivers med robotiserede mini-drivhuse, som er udviklet og pilottestet i et forskningsprojekt... Fødevarer Fødevareteknologi Computerberegning
25 NOV Hør hvordan protein fra grønne planter får plads på tallerkenen Hør på en konference den 14. december, hvordan innovation og forskning kan bane vejen for at protein fra lucerne, kløver og græs kan bruges i fremtidens fødevarer. Fødevarer Fødevareteknologi Fødevareproduktion Innovation og produktudvikling Enzymer og proteiner
22 NOV Pris til DTU forsker for at stoppe harskning af fødevarer Professor Charlotte Jacobsen har fået DGF Normanprisen for sin årtier lange forskning i at forhindre, at omega-3 fedtsyrer i fødevarer bliver harske. Fødevarer Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
15 SEP DTU-startup introducerer innovativt kødalternativ Tre DTU-studerende er klar til at bringe deres innovative kødalternativ på markedet og søger danskernes hjælp til det. Produktet er baseret på den protein- og næringsrige... Fødevarer Fødevareteknologi Fødevareproduktion
27 APR Mælkesyrebakterie kan forlænge fødevarers holdbarhed DTU-forskere har genereret en mælkesyrebakterie, der kan danne et konserveringsmiddel til brug i fødevareproduktionen, når bakterien bliver dyrket i restproduktet valle... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bioteknologi Fødevarekvalitet
24 FEB Online prisoverrækkelse for forskning i fedtstoffers harskning Vær med, når professor Charlotte Jacobsen den 4. marts fortæller om og modtager en pris for sin forskning i måder at forhindre, at fedtstoffer i fødevarer og forbrugerprodukter... Fødevarer Fødevarekvalitet Fødevareteknologi
16 FEB Temasite om bæredygtig udvikling af fødevarer Se nyt temasite om de mange måder DTU Fødevareinstituttet arbejder på at skabe bæredygtige teknologiske løsninger indenfor fødevareområdet. Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi Klimatilpasning
25 NOV Flere skoleelever skal dyrke grønt via computeren Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt læringsunivers, der... Fødevarer Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi
10 NOV Grønt protein kan nu produceres uden bismag af kostald Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden uønsket bismag til fødevarebrug... Fødevarer Fødevareteknologi Fødevareproduktion
22 OKT Forskning skal give skindfri veganske pølser et knæk Forskere ved DTU har været med til at udvikle opskriften på plantebaserede pølser uden skind. Arbejdet fortsætter nu i laboratoriet, hvor de forsøger at ændre ingrediensernes... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi