24 JUN Restprodukt fra ølbrygning bliver til chips og dip Drømmen for et hold ølentusiaster på DTU er at brygge verdens mest cirkulære øl. En del af svaret er at omdanne restprodukter fra ølbrygningen til chips og dip. Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
28 MAJ Hullet mælkesyrebakterie nedbryder naturligt laktosen i mælk Forskere på DTU har udviklet en metode til at producere hullede mælkesyrebakterier, der naturligt, billigt og bæredygtigt kan bruges til at lave laktosefri eller sukkerreducerede... Fødevarer Fødevareteknologi Fødevareproduktion
27 APR Sommerskole og aftenkursus på DTU for spirende entreprenører Få indsigt i, hvordan man udvikler en forretningsplan for et innovativt fødevareprodukt eller en ny teknologi, når DTU igen underviser i entreprenørskab indenfor fødevarer... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
23 JAN Bakterier gør sukker fra mælk seks gange så sødt Forskere på DTU har fundet en måde at omdanne mælkesukker i mejerirestprodukter til en sukkersirup, der er seks gange så sød som mælkesukkeret alene. Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
14 JAN Vegansk ’yoghurt’ lavet på mælkesyrebakterier fra planter Forskere på DTU har identificeret danske mælkesyrebakterier fra planter, som gør det muligt at lave et 100% vegansk alternativ til yoghurt med bare tre ingredienser. Fødevarer Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevareteknologi
19 DEC Bæredygtige fødevarer med mindre strøm, færre råvarer og mindre spild Hvis det skal være muligt at brødføde verdens voksende befolkning, er en nytænkning af fødevareindustriens produktionsprocesser bydende nødvendig. DTU Fødevareinstituttet... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
12 DEC Havets rester bliver fremtidens bæredygtige fødevarer For at nå FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling bør vi udnytte havets ressourcer og skabe næringsrige fødevarer af affaldsprodukter fra fiskeriet, f.eks. leveret fra... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
06 DEC 103 millioner baner vejen til fremtidens fødevareforskning DTU skal sammen med andre parter skabe et fælles højteknologisk laboratoriecenter, FOODHAY, der skal udvikle sundere og mere bæredygtige fødevarer og mindske madspild. Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
05 DEC Nanodesignede ingredienser med forbedrede egenskaber DTU Fødevareinstituttet udnytter kulhydrater, proteiner og lipider til at udvikle naturlige såkaldte nanomikrostrukturerede ingredienser, som fødevareindustrien kan bruge... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
03 DEC Cellefabrik laver mælkeprotein uden en ko Tag et restprodukt fra fødevareindustrien, og lad være med at smide det ud. Betragt det i stedet som en sidestrøm, og brug det til at udvikle en ny fødevare. DTU Fødevareinstituttet... Fødevarer Fødevareteknologi Fødevareproduktion