Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 29. juni 2022, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker.
Hvert år får danskere sygdomme, der overføres med de fødevarer, vi spiser. På et seminar den 29. juni vil oplægsholdere præsentere highlights fra den årlige rapport om sygdomsfremkaldende mikroorganismer i fødevarer, dyr og mennesker i Danmark.
Seminaret er arrangeret af DTU Fødevareinstituttet.
Program
- 13.00: Velkommen
v/ Birgitte Borck Høg, specialkonsulent DTU Fødevareinstituttet
- 13.05: Zoonosesituationen i Danmark
v/ Birgitte Borck Høg, specialkonsulent DTU Fødevareinstituttet
- 13.25: Fødevareoverførte udbrud
v/ Luise Müller, Epidemiolog, Statens Serum Institut
- 13.45: Den Centrale Udbrudsgruppe – beredskab og One Health fokus
v/ Nikolas Kühn Hove, Beredskabschef, Fødevarestyrelsen
- 14.05: Pause
- 14.30: Vektorbårne zoonoser
v/ Rene Bødker, Seniorforsker, Københavns Universitet
- 14.50: Influenza A virus in pigs and birds in Denmark
v/ Lars E Larsen, Københavns Universitet
- 15.10:Salmonella Dublin surveillance & control in cattle herds in Denmark
v/ Liza Rosenbaum, Københavns Universitet
- 15.30: Toxoplasma gondii in livestock and humans in Denmark
Abbey Olsen, DTU Fødevareinstituttet og Henrik Vedel Nielsen, Sektionsleder, Statens Serum Institut
- 15.50: Tak for i dag
v/ Marianne Sandberg, seniorforsker DTU Fødevareinstituttet
DTU Fødevareinstituttet tager forbehold for ændringer i programmet.
Tid
Onsdag den 29. juni 2022 kl. 13-16.00.
Sted
DTU Lyngby Campus
Anker Engelunds vej 1
Bygning 101, Mødecentret, Mødelokale S-09
2800 Kgs. Lyngby
Tilmelding
Tilmelding er gratis og skal ske via linket her
Du kan enten tilmelde dig seminaret med tilstedeværelse på DTU i Lyngby eller online.
Tilmeldingsfrist er den 26. juni 2022.