01 NOV Deltag i seminar om antibiotikaforbrug og -resistens Se hvad dagen byder på, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2022 holder seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark i anledning... Fødevaresikkerhed Fødevarer Bakterier og mikroorganismer
28 OKT Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2022 I alt 633 fødevareprøver er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2022. For seks af prøverne har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at indholdet... Fødevarer Fødevaresikkerhed
26 OKT EFSA: Forebyg spredning af antibiotikaresistens under dyretransport Minimering af transporttid samt grundig rengøring af køretøjer, udstyr og rum, hvor dyrene læsses og losses, er de mest effektive tiltag i forhold til at forebygge overførsel... Produktionsdyr Fødevaresikkerhed Fødevarer
12 OKT Forskere opbygger et ’Wikipedia’ for resistente bakterier Antibiotikaresistens er ifølge WHO en af de største trusler mod folkesundheden. DTU-forskere har skabt et nyt værktøj i kampen mod resistente bakterier, der med afsæt... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme Dataanalyse
04 OKT Se oplæg fra konference om risikovurderinger og deres betydning Den 23. september 2022 var 150 forskere og fagpersoner fra fødevarevirksomheder, brancheorganisationer og offentlige myndigheder samlet til en konference om risikovurderinger... Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevarer
29 SEP Startup fødevarevirksomheder: Deltag i Future Food Fair Har du en startup fødevarevirksomhed? Så har du mulighed for at deltage med en stand på DTU Fødevareinstituttets konference; Fremtidens sunde, sikre og bæredygtige fødevarer... Fødevaresikkerhed Fødevarer Fødevareproduktion Innovation og produktudvikling
13 SEP Klimaforandringer kan bringe flere parasitter til Danmark Parasitter kan gemme sig i vores mad, og fremtidige klimaforandringer kan ændre hvilke små snyltere, vi skal holde øje med. Det skriver forsker fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevaresikkerhed Fødevarer
08 SEP Kom til konference om risikovurderinger og deres betydning Programmet er nu klar til konferencen om risikovurderinger og deres betydning, som DTU Fødevareinstituttet afholder den 23. september 2022 med støtte fra Uddannelses... Fødevarer Fødevaresikkerhed
05 SEP Tanzania får adgang til livreddende udstyr Sundhedspersonale i Tanzania har via DTU-projekt fået et nyt våben: Avanceret udstyr som selv under de mest primitive forhold kan bruges til at afsløre, hvorfor folk bliver... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme Medicinske apparater og systemer
29 AUG Metoder til at analysere nye fødevarer på kemikonference Forskning i analysemetoder, som kan gavne eller skade menneskers sundhed, vil blive præsenteret af forskere fra DTU Fødevareinstituttet på en af verdens største konferencer... Fødevareproduktion Fødevarer Analytisk og teoretisk kemi Kemi Fødevaresikkerhed