10 FEB Arvtager til global resistensovervågning via spildevand søges DTU-professor efterlyser i tidsskriftet Science nogle til at videreføre en global overvågning af antibiotikaresistente bakterier og smitsomme sygdomme via spildevand... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer Fødevaresikkerhed
19 NOV Når antibiotika ikke virker - en af de største trusler mod sundheden Hvert år koster antibiotikaresistens ifølge tal fra EU 25.000 europæere livet. WHO anser antibiotikaresistens for at være en af de største trusler mod menneskers sundhed... Bioteknologi Gener og genomer Fødevarer Fødevaresikkerhed
07 NOV Dansk hjælp til at opklare bioterrorisme Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har i et samarbejde med USA’s udenrigsministerium rustet laboratorier verden over til hurtigere at kunne spore årsagen i bioterrorangreb... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
05 NOV 360 grader rundt om fødevarernes effekter Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter af enkelte... Fødevarer Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
23 MAJ Veldokumenteret vej fra jord til bord Nyt projekt skal udvikle teknologier og metoder, der kan dokumentere fødevarers vej fra jord til bord og samtidigt forhindre plagiering. Projektet ledes af DTU Fødevareinstituttet... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
15 MAJ Stor sundhedsgevinst ved at skifte bøffen ud med fisk Gennemsnitsdanskeren vil opnå en sundhedsmæssig gevinst ved at erstatte en del af det røde og forarbejdede kød i kosten med fisk, viser beregninger fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
08 MAR Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU. Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
24 JAN Nye data for næringsstofindholdet i mel, gryn, kerner og frø Fødevaredatabankens data for en række næringsstoffer i forskellige typer mel, gryn, kerner og frø på det danske marked bliver opdateret takket være et projekt i DTU Fødevareinstituttet... Fødevarer Ernæring og kostvaner
06 DEC Viden skal værne mod hormonforstyrrende kemikalier Forskere fra DTU skal i to nye EU-projekter om hormonforstyrrende stoffer være med til at beskytte kvinders fertilitet og børns hjerneudvikling. Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
22 NOV Elever kan snart programmere og dyrke grønt i skolen Danske skoleelever får mulighed for at lege med maden i et nyt projekt, hvor de med en computer kan dyrke grønt i biologitimerne. Ernæring og kostvaner Fødevarer