26 OKT Værktøj sikrer korrekt varmebehandling og nedkøling af mad Danske fødevarevirksomheder kan benytte et nyt gratis værktøj fra Fødevarestyrelsen til at beregne den rette kombination af tid og temperatur, som sikrer korrekt varmebehandling... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
06 AUG Bedre overvågning skal opdage sygdomsudbrud i opløbet Et nyt europæisk forskningssamarbejde sigter mod at øge chancerne for, at udbrud med smitsomme sygdomme bliver identificeret, mens de er under opsejling. Forskere fra... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
17 JUN Fødevaresektorens appetit for blockchainløsninger vokser Blockchainløsninger, der bl.a. kan dokumentere varers tilblivelse, sikkerhed og distribution, vil have stor værdi for den danske fødevaresektor, viser et projekt ledet... Fødevarer Fødevaresikkerhed It-systemer
14 MAJ En række fødevareoverførte sygdommes reelle sygdomsbyrde DTU Fødevareinstituttet har beregnet, hvor mange danskere rent faktisk bliver syge af syv forskellige sygdomsfremkaldende mikroorganismer, som ofte overføres via fødevarer... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
06 MAJ DTU udvikler global platform til deling af coronavirusdata Et forskerteam på DTU arbejder sammen med europæiske partnere for hurtigt at oprette en platform, hvor forskere fra hele verden kan dele og hente rådata om den nye coronavirus... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
29 APR Toiletbesøg bidrager til overvågning af coronasmitte Spildevandsanalyser kan afsløre, om antallet af smittede med COVID-19 i et område stiger eller falder, viser analyser fra DTU. De kan også vise, om en ændret opførsel... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
11 MAR Nye måder at skaffe data om problematiske stoffer i fødevarer Forskning fra DTU Fødevareinstituttet vil gøre det nemmere, hurtigere og billigere at generere data om problematiske stoffer i fødevarer. Fødevarer Fødevaresikkerhed
05 MAR DTU booster resistensovervågningen i Afrika og Asien DTU Fødevareinstituttet hjælper i tre nye projekter afrikanske lande til at implementere helgenomsekventering og Asien med at skaffe bedre data i kampen mod antibiotikaresistens... Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed
03 MAR Regnemodel laver personlige kostråd for optimalt fiskeindtag En regnemodel fra DTU genererer personlige kostråd for, hvor meget fisk en person behøver at spise for at efterleve anbefalingerne for indtag af D-vitamin og gode fedtsyrer... Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
13 FEB Fund af kæmpevirus rokker ved opfattelsen af biologisk liv Et internationalt forskerhold med deltagelse fra DTU har fundet verdens største bakteriofag-genomer, og det udfordrer vores betragtninger om biologisk liv. Arbejdet er... Gener og genomer Biologiske systemer