15 SEP Ny mælkesyrebakterie kan skabe naturlig sødme i yoghurt Forskere på DTU har udviklet en ny mælkesyrebakterie, som naturligt, billigt og bæredygtigt kan spalte mælkesukker i yoghurt. Dermed bliver det muligt at skabe naturlig... Fødevareteknologi Fødevareproduktion Innovation og produktudvikling Fødevareproduktion Fermentering Bioteknologi Fødevarekvalitet
11 AUG Åben for tilmelding: master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion Til september begynder næste semester af DTU og KU’s fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Kurserne kan tages enkeltvis, og du kan stadig nå... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Klimatilpasning
26 JUL En studerendes erfaring med masteruddannelsen Hør hvad studerende Charlotte Ruby har at sige om masteruddannelsen i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Du kan nu tilmelde dig hele uddannelsen eller individuelle... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Klimatilpasning Fødevareproduktion
16 JUN Fuldkorn spiller en vigtig rolle i en sund og planterig kost Fuldkornsprodukter er en vigtig del af en sund, bæredygtig og planterig kost, viser en faglig vurdering udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet til Fødevarestyrelsen. Derudover... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
09 JUN FOODHAY-samarbejde om biomarkører og screening DTU Fødevareinstituttet samarbejder med flere fødevarevirksomheder i det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY, hvor avanceret biomarkør- og screeningsudstyr bl.a... Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevareproduktion Bioteknologi Innovation og produktudvikling
07 JUN Møde i forskningsfællesskabet START Udvikling af fremtidens løsninger til grøn omstilling indenfor landbrugs- og fødevaresystemer er på dagsordenen på et møde i det tværfaglige forskningsfællesskab START... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion
02 JUN Kostråd kan reducere klimaaftryk fra kosten med cirka en tredjedel Hvis vi spiser efter de officielle kostråd, kan vi reducere kostens klimaaftryk med i størrelsesorden 31 til 44%. Det viser beregninger foretaget af DTU Fødevareinstituttet... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Klimatilpasning Computerberegning
01 JUN Fremtidens bæredygtige fødevarer skal give kulinariske oplevelser Claus Meyer tiltræder som adjungeret professor ved DTU for at bistå igangværende forskning i bæredygtig mad, så den både er sund og velsmagende. Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion Bioteknologi
11 MAJ Se webinar og præsentationer om sund og klimavenlig kost Den 2. maj deltog mere end 100 i et webinar om sund og klimavenlig kost, hvor de fik viden om kostråd, bæredygtige fødevaresystemer og meget andet. Se webinaret og præsentationerne... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Klimatilpasning
09 MAJ Fagligt grundlag for bæredygtige offentlige fødevareindkøb Forskere fra DTU har udarbejdet et fagligt grundlag, der kan bruges til at fastsætte minimumskriterier for bæredygtige offentlige fødevareindkøb. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner