Photo: DTU

Husk Åbent Hus om life science og bioengineering

Bioteknologi Fødevarer Kemi Sundhedsteknologi Miljøteknologi
Kom til Åbent Hus den 29. november og se bl.a. DTU Fødevareinstituttets mega-laboratorie til forskning indenfor mikrobiel bioteknologi og bioraffinering, smag på forskning i øl og kamelmælk og få viden med hjem om f.eks. sportsernæringsprodukter, cocktaileffekter, antibiotikaresistens og innovative studenterprojekter. Samarbejdspartnere inviteres indenfor i DTU’s hidtil største bygningskompleks for at høre om aktiviteterne i bygningerne indenfor akvatiske ressourcer, fødevarer og sundhed samt veterinærområdet. 

Bygning 201, 202, 204 og 205B udgør et nyt bygningskompleks på DTU Lyngby Campus. Bygningerne skaber rammen om et unikt fagligt miljø med topmoderne faciliteter til forskning, innovation, forskningsbaseret rådgivning og undervisning indenfor life science og bioengineering med særlig fokus på akvatiske ressourcer, fødevarer og sundhed samt veterinærområdet. 

Med i alt ca. 42.000 m2 er der tale om DTU’s hidtil største byggeprojekt. Det omfatter både nybyggeri og renovering og rummer mere end 250 specialiserede laboratorier, kontorarealer og undervisningsfaciliteter i verdensklasse foruden kantine, møderum og caféområder. 

Den 29. november åbner DTU dørene og giver nuværende og mulige samarbejdspartnere en sjælden mulighed for at komme til Åbent Hus i tidsrummet kl. 14-17.

Det vil være muligt at komme på rundture til forskellige dele af bygningerne for at se nogle af de nye faciliteter. I det egetræsbeklædte atrium, Biosfæren, som vandt Tømrerprisen 2017, vil institutterne i bygningerne præsentere forskningsområder, innovationsprojekter, rådgivningsopgaver og virksomhedsrelevante studieaktiviteter ved forskellige stande. Det bliver også muligt at høre korte oplæg om igangværende aktiviteter, opnåede resultater og fremtidige perspektiver fra toneangivende medarbejdere. Undervejs vil der være forfriskninger til det, du vælger at se og høre om.

Du kan i DTU Fødevareinstituttet besøge: Mega-laboratoriet til forskning indenfor mikrobiel bioteknologi og bioraffinering. Den analytiske infrastruktur til kemisk fødevareanalyse baseret på massespektrometri, som gør det muligt at se stort set alle små molekyler inkl. vitaminer, fedtsyrer, sporelementer og nanopartikler i fødevarer. Og laboratorier til effektstudier, hvor du kan høre, om sex og kemikalier er en dårlig cocktail?

Ved udstillingsstande i biosfæren kan du få viden med hjem om DTU Fødevareinstituttets aktiviteter på en række områder: Fødevareallergi, kamelmælk, øl, sportsernæringsprodukter, fødevaresikkerhed, udbrudseftersporing, datahåndtering i den forskningsbaserede rådgivning, sikker fødevareproduktion i Grønland, helhedsvurdering af fødevarer, molekylær- og reproduktionstoksikologi, QSAR-modeller til at forudsige sundhedsskadelige virkninger af kemiske stoffer og mulighederne for at samarbejde med studerende.

Endelig kan du høre skarpe korte oplæg om bl.a. omega 3 fedtsyrer, tang, fødevaredata, global overvågning og datadeling med fokus på infektionssygdomme og antibiotikaresistens samt innovative studenterprojekter – f.eks. med titlen ’Fra brød til pasta’.

Tid

Onsdag den 29. november i tidsrummet kl. 14-17.

Sted

DTU Lyngby Campus
Kemitorvet 
Bygning 202
2800 Kgs. Lyngby

Deltagere og tilmelding

Arrangementet henvender sig til DTU’s samarbejdspartnere i bred forstand. Samarbejdspartnere som har haft, har eller kunne ønske sig at få et fagligt samarbejde med et eller flere af institutterne, som bor i de nye faciliteter.

OBS Det er ikke længere muligt at tilmelde sig.