Programmet er på plads til seminaret om fødevareoverførte sygdomme den 2. september 2020, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker. Der er ikke flere pladser til fysisk fremmøde på seminaret, men det er muligt at overvære det online.
Hvert år får danskere sygdomme, der overføres med de fødevarer, vi spiser. På et seminar den 2. september vil oplægsholdere præsentere highlights fra den årlige rapport om sygdomsfremkaldende mikroorganismer i fødevarer, dyr og mennesker i Danmark.
Seminaret er arrangeret af DTU Fødevareinstituttet og indgår i rækken af åbne institutseminarer, som DTU Fødevareinstituttet løbende holder om instituttets forskning, forskningsbaserede rådgivning og aktuelle emner.
Program
- 13: 00: Velkommen
v/ Specialkonsulent Birgitte Helwigh, DTU Fødevareinstituttet
- 13.05: Zoonosesituationen i Danmark
v/ Akademisk medarbejder Channie Kahl Petersen, DTU Fødevareinstituttet
- 13.25: Fødevareoverførte udbrud
v/ Epidemiolog Luise Müller, Statens Serum Institut
- 13.50: Campylobacter overvågning i mennesker og fødevarer
v/ Sektionsleder Eva Møller Nielsen, Statens Serum Institut og
Sektionsleder Gudrun Sandø, Fødevarestyrelsen
- 14:15: Kaffe
- 14:45: SiTTi – IT-værktøj til bestemmelse af sikker temperatur og tid
v/ Seniorforsker Tina Bech Hansen, DTU Fødevareinstituttet
- 15:10: Vektorbårne zoonoser
v/ Seniorforsker Rene Bødker, Københavns Universitet
- 15:25: Afslutning
Tid
Onsdag den 2. september 2020 kl. 13-15.30.
Sted
DTU
Anker Engelunds vej 1
Bygning 101A, 1. sal, Mødelokale 1
2800 Kgs. Lyngby
Tilmelding
Myndighedernes forsamlingsforbud begrænser p.t., hvor mange mennesker må samles. Der er ikke flere ledige pladser til fysisk fremmøde, men seminaret vil være tilgængeligt online via Zoom. Følg linket her for at tilmelde dig Zoom-mødet.