DTU Fødevareinstituttet
Skaber viden til at forbedre spisekvaliteten og oxidationsstabilitet af fødevarer og øger befolkningens indtag af sunde fødevarer
Gennemfører blandt andet undersøgelser af danskernes kost- og aktivitetsvaner og udarbejder evidens bag kostråd og næringsstofanbefalinger
Udvikler og forbedrer strategier til at forebygge, håndtere og behandle fødevareallergi
Analyserer data om antibiotikaresistens og –forbrug og fødevarebårne patogener. Laver risikovurderinger og epidemiologiske modeller og overvågnings-/interventionsstrategier
Udvikler metoder til at spore, typebestemme og beregne mængden af fødevare- og vandbårne mikroorganismer og smitsomme vira
Udvikler ny, banebrydende viden om principper for industriel fødevareproduktion og etablerer ny teknologi på området
Forsker i at forudse og forhindre smitsomme sygdomme blandt mennesker og dyr og understøtter global overvågning og kontrol særligt af antibiotikaresistens
Arbejder på at opbygge kapaciteten af den globale overvågning af antibiotikaresistens og højne kvaliteten af overvågningsdata
Udvikler metoder og modeller til at lave helhedsvurderinger af fødevarer eller kosttyper, rangordne forskellige risici og beregne sygdomsbyrde
Udvikler løsninger til fremtidens kemiske fødevarekontrol, som kan afsløre risici, dokumentere kvalitet og afdække svindel i fødevarer, fødevareproduktionen og nye ingredienser
Laver risikovurderinger af kemikalier og genetisk modificerede organismer, GMO, i fødevarer og miljøet, samt udvikler forbedrede risiko-vurderingsmetoder og værktøjer
Forbedrer effektivitet og kvalitet i bryggeri- og mejeriprocesser og udnytter sidestrømme i produktion af fødevare- og foderingredienser, biokemikalier og biobrændstof
Forsker i, hvordan menneskers udsættelse for kemiske stoffer fra fødevarer og miljø kan påvirke reproduktionssystemets udvikling
Forsker i, hvordan kost, fødevareingredienser og -forureninger påvirker sammensætningen og aktiviteten af tarmens bakterier og deres effekter på immunsystem og sundhed