23 FEB DTU Fødevareinstituttet fastholder vurdering af bisphenol A Efter at have gransket den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA's nye sundhedsvurdering af bisphenol A, fastholder DTU Fødevareinstituttet sin vurdering af stoffet... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevareproduktion
20 JAN Danmark i spidsen for global bekæmpelse af infektionssygdomme Et stort EU-projekt med 28 europæiske partnere skal gøre det hurtigere på globalt plan at opdage og reagere på sygdomsudbrud blandt mennesker og dyr ved brug af ny genomteknologi... Gener og genomer Bioteknologi Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
22 DEC Mere viden nødvendig for sikker brug af planter i fødevarer Udfordringerne ved at lave risikovurderinger af planter, som bruges i fødevarer og kosttilskud, og i at regulere deres anvendelse, blev fremhævet på en konference holdt... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
01 DEC Fremtidens brændstoffer til fly skal være bæredygtige I modsætning til biltrafik, som i nær fremtid vil kunne køre på el, er flytrafik afhængig af flydende brændstof. DTU Fødevareinstituttet vil udvikle nye miljøvenlige... Miljøteknologi Bioenergi Sundhed og sygdomme
13 NOV Den reelle sygdomsbyrde ved fødevarebårne infektioner Campylobacter er den fødevarebårne bakterie, der bidrager mest til sygdomsbyrden i Danmark. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, som for første gang... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme Matematisk modellering
02 OKT Stigning i forbruget af antibiotika til mennesker Efter et lille fald i forbruget i 2012, blev der igen i 2013 brugt mere antibiotika til behandling af mennesker i Danmark, viser årets DANMAP rapport fra Statens Serum... Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
30 SEP Færre resistente bakterier i dansk kyllingekød Betydeligt færre resistente ESBL-bakterier er fundet i dansk kyllingekød i 2013 sammenlignet med året før. Derimod er forekomsten af ESBL-bakterier i importeret kyllingekød... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Produktionsdyr
17 SEP Forskning skal skabe vækst i ingredienser Nationalt IngrediensCenter, NIC, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter, brancheorganisationer... Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevareproduktion
27 AUG Forskere opfordrer til stop for unødig brug af fluorerede stoffer En række fremtrædende internationale forskere blandt andet fra DTU Fødevareinstituttet opfordrer til kun at bruge fluorerede stoffer, hvor de er absolut nødvendige, indtil... Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevareproduktion
30 JUN Dansk indsats mod antibiotikaresistens inspirerer i USA’s kongres Danmarks systematiske og videnskabelige strategi for at bekæmpe antibiotikaresistens i fødevareproduktionen har været på dagsordenen ved et informationsmøde i den amerikanske... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer