25 AUG Flest salmonellainfektioner kommer fortsat fra udlandsrejser Næsten hver anden registrerede salmonellainfektion har danskerne taget med hjem fra udlandet i 2014. Rejser er dermed fortsat den største kilde til sygdom med salmonella... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
19 AUG Toiletaffald giver viden om sygdommes globale smitteruter Analyse og gensekventering af sygdomsfremkaldende mikroorganismer og resistente bakterier i toiletaffald fra internationale fly kan være starten på en ny måde til globalt... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Bioteknologi
06 AUG Ny chef for Afdelingen for Kost, Sygdomsforebyggelse og Toksikologi Anette Schnipper er i DTU Fødevareinstituttet ansat som afdelingschef i Afdelingen for Kost, Sygdomsforebyggelse og Toksikologi per 1. juni 2015. Afdelingens forskningsgrupper... Fødevareproduktion
30 JUL Fire personer syge af listeria fra fiskeproducent Fire personer er konstateret syge med en type listeria, som er fundet på fiskevirksomheden Hjerting Laks. Koordineringen af udbruddet er sket i regi af Den Centrale Udbrudsgruppe... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
08 JUN EFSA: Akrylamid i maden kan øge risikoen for kræft Akrylamid i maden øger potentielt risikoen for at udvikle kræft for forbrugere i alle aldre, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) i en netop... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
19 MAR Ny viden styrker risikovurdering af kemikalie-cocktails i mad Danmarks største forskningsprojekt om cocktaileffekter af kemikalier i fødevarer har slået fast, at kemikalier i selv små doser kan have en markant negativ effekt, hvis... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
17 MAR Videnskab bag råd om at spise mindre mættet fedt Der er fortsat tilstrækkelig og solid videnskabelig dokumentation for rådet om at begrænse indtaget af mættet fedt. De seneste undersøgelser af sammenhængen mellem indtag... Ernæring og kostvaner
12 MAR Danskerne spiser stadig for meget mættet fedt Danskernes kost er blevet federe og indholdet af mættet fedt er 50% højere end anbefalet. Kun 3% af befolkningen har et sundt indtag af mættet fedt. Det viser den seneste... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
12 MAR Positive tendenser i danskernes kost Fisk og grøntsager fylder mere i danskernes kost, mens sukkersødede sodavand fylder mindre. Det er nogle af de nye tendenser, der bidrager positivt til danskernes kostvaner... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
24 FEB Kemikalier i fødevareemballage kan være hormonforstyrrende Bisphenol A og fluorstoffer findes i nogle typer emballager til fødevarer, men mange kemikalier i disse materialer er ikke tilstrækkeligt undersøgt for potentielt skadelige... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevareproduktion