08 MAR Mange danskere tager kosttilskud, selvom få har brug for dem Seks ud af ti danskere bruger et kosttilskud, selvom størstedelen får tilstrækkelige mængder af langt de fleste vitaminer og mineraler fra kosten alene. For mange er... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
04 FEB Amish-folk bevæger sig dobbelt så meget som voksne danskere Voksne danskere bevæger sig generelt mere end amerikanerne men mindre end australierne – og væsentligt mindre end amish-folk i Canada. Det viser en sammenligning af forskellige... Ernæring og kostvaner
29 JAN Danske kvinder bevæger sig mindre Hver tredje dansker kan betegnes som fysisk inaktive, viser tal fra Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet fra DTU Fødevareinstituttet. Det... Ernæring og kostvaner
10 DEC Ny og forbedret adgang til danske fødevaredata DTU Fødevareinstituttet har lanceret en ny database for fødevaredata i Danmark. Fødevaredata, som databasen kaldes, er en mobilvenlig afløser for Fødevaredatabanken... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
02 DEC Danskernes D-vitaminniveau er bestemt af deres gener Visse genvariationer øger risikoen for at have et lavere D-vitaminniveau. Det viser et ph.d.-studie fra DTU Fødevareinstituttet, som har undersøgt effekten af at spise... Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
23 NOV Virksomheder får nyt værktøj til at tjekke skadelig kemi Ny database rummer mere end 600.000 stoffer og giver danske virksomheder en unik mulighed for hurtigt at få overblik over skadelige virkninger ved nye stoffer, de overvejer... Biologiske systemer Fødevaresikkerhed Computerberegning
29 OKT Stort potentiale for fødevarer og sundhed i Big Data Der ligger et hidtil uudnyttet potentiale i fødevaresektoren ved at kombinere data i hele værdikæden fra jord til bord. Det viser en ny rapport, som DTU, SEGES/Landbrug... Fødevareproduktion Cybersikkerhed
08 OKT Fald i antibiotikaforbruget til dyr Antibiotikaforbruget til dyr er faldet i 2014 især på grund af et mindre forbrug til svin. Kritisk vigtige antibiotika, der bliver brugt til at behandle mennesker, bruges... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
08 OKT Danskerne henter stadig meget antibiotika på apoteket Efter mange års støt stigning er mængden af antibiotika, der sælges til mennesker i Danmark, stagneret siden 2011. Det viser årets DANMAP rapport 2014 fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
01 OKT Danske kvinders vægt går fortsat opad Mens overvægtsudviklingen blandt danske mænd og børn ser ud til at være stagneret, er danske kvinder i gennemsnit blevet tungere i løbet af de sidste ti år, og mere end... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner