26 FEB Gratis skolemad giver sundere frokost Gratis skolemad har en positiv effekt på den ernæringsmæssige kvalitet af skolebørns frokost sammenlignet med medbragte madpakker. Hvis forældrene selv skal betale for... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
21 FEB Usikkerhed om dødsfald grundet ESBL i kyllinger Programmet Kontant på DR1 fortalte tirsdag den 18. december 2014, at en rapport fra DTU Fødevareinstituttet citerer et studie, der anslår, at 8 dødsfald hos mennesker... Fødevaresikkerhed Bioteknologi Fødevareproduktion
09 DEC Hjælp til analyse af kemiske stoffers skadelige virkninger i mennesket Den nye biotekvirksomhed Saxocon tilbyder virksomheder at få direkte adgang til DTU Fødevareinstituttets forskeres højt kvalificerede viden om organiske stoffers potentielt... Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bioteknologi Sundhed og sygdomme Fødevareproduktion Computerberegning
06 DEC Hurtigere diagnostik og behandling er mulig Danske forskere fra DTU Fødevareinstituttet, DTU Systembiologi og Hvidovre Hospital har vist, hvordan man på under et døgn kan identificere og beskrive sygdomsfremkaldende... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme
28 NOV Testcenter for hygiejnisk design skal styrke dansk industri Nyt DTU Center for Hygiejnisk Design er klar til at teste og godkende virksomheders udstyr til fødevareproduktion. Et centralt mål er at give fødevareproducenter en væsentlig... Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevareproduktion
25 NOV Kunderne vælger sundere fastfood Flere kunder vælger den sundere fastfood, hvis det sunde alternativ er gjort synligt og attraktivt. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet af salget... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
23 OKT Omfattende brug af potentielt sundhedsskadelige fluorerede stoffer Flere og flere videnskabelige studier peger på, at perfluorerede stoffer er kræftfremkaldende eller på anden vis sundhedsskadelige. I de nordiske lande bruges nye per... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevareproduktion
10 OKT Ny chef for DTU Fødevareinstituttets fødevareindustrielle forskning Henning Høgh Jensen er ansat som afdelingschef i DTU Fødevareinstituttets Afdeling for Fødevareindustriel Forskning per 1. oktober 2013. Afdelingen har fokus på fødevarekvalitet... Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevareproduktion
07 OKT Stigning i resistente bakterier i kyllingekød Siden 2011 er niveauet af resistente ESBL-bakterier i importeret kyllingekød steget, og især det udenlandske kyllingekød indeholder ofte ESBL-bakterier. Kyllingekød indeholder... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion
18 SEP Stadig flere danskere smittes med MRSA-bakterier Stigningen i antallet af danskere smittet med MRSA-bakterier fortsatte i 2012, og det totale antal smittede er næsten fordoblet siden 2009. Langt de fleste bliver smittet... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme