19 JUN Historisk lavt antal danskere smittet med salmonella Antallet af danskere, der bliver smittet med salmonella, nåede i 2013 et historisk lavt niveau. Godt halvdelen af de smittede blev syge i forbindelse med en udlandsrejse... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
13 JUN Flere ESBL-bakterier på gårde med højt antibiotikaforbrug Der er sammenhæng mellem tidligere forbrug af antibiotika af typen cefalosporiner og mængden af ESBL-bakterier hos svin. Samtidig er der øget forekomst af ESBL-producerende... Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
27 MAJ Langt mere fuldkorn i danskernes kost Danskerne spiser næsten dobbelt så meget fuldkorn som for ti år siden ifølge nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet. Andelen af befolkningen, hvis kost lever op til... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
07 MAJ Amning fremmer væksten af gavnlige bakterier i tarmfloraen Den ernæringsmæssige faktor, der har størst betydning for udviklingen af et barns tarmflora, er, om barnet bliver ammet. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner
25 APR Samarbejde om fødevaresikkerhed med Kina DTU og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer har indgået en samarbejdsaftale, som vil styrke Danmark og Kinas videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme
22 APR Grønt fra naturen kan være godt – eller giftigt Flere af de planter, som folk bliver fristet ud i naturen for at plukke netop nu, kan forveksles med giftige arter. Et tilstrækkeligt kendskab til botanik er vigtigt for... Fødevaresikkerhed
09 APR Antibiotikabehandling øger risiko for infektion med resistente bakterier Mennesker, der er blevet behandlet med antibiotika, har en øget risiko for efterfølgende at blive smittet med antibiotikaresistente salmonella og campylobacter. En tidligere... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion
08 APR Fem bisphenol A lignende stoffer er undersøgt Bisphenol A, der anvendes i plastemballager og papir, er under stærk mistanke for at have sundhedsskadelige effekter i mennesker. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt... Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
26 MAR Dansk indsats mod antibiotikaresistens kortlagt Danmarks systematiske og videnskabelige strategi for at bekæmpe antibiotikaresistens i fødevarer er blevet internationalt anerkendt, og Danmark anses i dag for at være... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevareproduktion Bioteknologi
18 MAR Danske børns overvægt forbindes med social ulighed Jo længere uddannelse børns forældre har, jo lavere er forekomsten af overvægt blandt børnene, viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. Forekomsten af overvægt... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion