31 MAR Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2019 I alt 382 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at for 10 af prøverne kan en sundhedsmæssig... Fødevarer
11 MAR Nye måder at skaffe data om problematiske stoffer i fødevarer Forskning fra DTU Fødevareinstituttet vil gøre det nemmere, hurtigere og billigere at generere data om problematiske stoffer i fødevarer. Fødevarer Fødevaresikkerhed
04 MAR Sommerskole med fokus på, hvordan One Health gør verden sundere Sommerskole i Danmark giver kursister fra hele verden mulighed for at lære, hvordan One Health konceptet kan løse problemer, der har betydning for mennesker, dyr og miljø... Fødevarer Fødevaresikkerhed
29 JAN Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2019 I alt 542 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at 12 prøver kan udgøre en sundhedsmæssig... Fødevarer
15 JAN Cocktaileffekter kan forudsiges med online-beregner Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med lignende skadelige effekt... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer
06 JAN Programmet er klar til seminar om kemi i fødevarer Se programmet til seminaret om kemi i fødevarer den 15. januar, som sætter fokus på ny viden og nye metoder, der kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
18 DEC EFSA finder nuværende indtag af fem plastblødgørere uproblematisk EFSA vurderer, at europæere gennem kosten ikke bliver udsat for problematiske mængder af fem plastblødgørere. Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
09 DEC Seminar om kemi i fødevarer Kom til seminar den 15. januar 2020 og hør om ny viden og nye metoder, som kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet præsenterer... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
04 DEC Fortsat godt styr på pesticidrester i vores fødevarer Af de 2.121 fødevareprøver, som den danske pesticidkontrol har undersøgt i 2018, er seks prøver, der overskrider de gældende grænseværdier, vurderet at kunne udgøre en... Fødevarer Fødevaresikkerhed
28 NOV Nok kompetencer til at vurdere kemikaliers farlighed Et nordisk initiativ vil sikre, at der i Norden også i fremtiden vil være nok fagpersoner, som kan hjælpe med at beskytte menneskers sundhed og vores miljø mod skadelige... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme