21 DEC Fødevarer på det danske marked overholder generelt pesticidreglerne I alt 96% af prøverne i den danske pesticidkontrol 2021 var enten fri for sprøjterester eller indeholdt koncentrationer under de tilladte grænseværdier. Det viser den årlige... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
28 OKT Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2022 I alt 633 fødevareprøver er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2022. For seks af prøverne har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at indholdet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 AUG Metoder til at analysere nye fødevarer på kemikonference Forskning i analysemetoder, som kan gavne eller skade menneskers sundhed, vil blive præsenteret af forskere fra DTU Fødevareinstituttet på en af verdens største konferencer... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Analytisk og teoretisk kemi Kemi Fødevaresikkerhed
11 JUL Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2022 I alt 585 fødevareprøver er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2022. For 15 af prøverne har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at en sundhedsmæssig... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
27 JUN Hormonforstyrrende stoffer bør ikke kun vurderes enkeltvis Seks kemiske stoffer har hormonforstyrrende effekter – og særligt kombinationseffekter, når de bliver vurderet samlet. Det viser en risikovurdering, som Force Technology... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Kemi
26 APR Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2021 I alt 413 fødevareprøver er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2021. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at en sundhedsmæssig risiko... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
19 APR De fleste fødevarer i EU overholder de tilladte pesticidgrænser Ud af de mere end 88.000 fødevareprøver, som er analyseret i EU’s pesticidkontrol i 2020, holder 94,9% sig indenfor de fastsatte grænseværdier. Det viser EFSA’s seneste... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Kemi
09 FEB Godt styr på pesticidrester i danske fødevarer I alt 57% af 1,751 undersøgte fødevareprøver i den danske pesticidkontrol for 2020 er uden sporbare sprøjterester, mens 25 overskridelser af grænseværdierne er vurderet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Kemi Miljøteknologi
06 JAN Risikovurdering af kemiske stoffers skadelige effekter For at bestemme, om et kemisk stof er skadeligt for mennesker - f.eks. om tatoveringsfarver er kræftfremkaldende – bruges omfattende data baseret på dyre-, celle- og/eller... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fisk og skaldyr
06 JAN Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2021 I alt 464 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2021. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at en sundhedsmæssig risiko ikke... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed