13 JUL Helhedsvurderinger på dagsordenen i Europa Et europæisk ekspertnetværk vil videreudvikle og udbrede brugen af helhedsvurderinger til at bedømme, om en fødevare overordnet set er god eller dårlig for folks sundhed... Fødevarer
06 JUL Sygdomsbyrden for medfødt toxoplasmose i Danmark beregnet Sygdomsbyrden for medfødt toxoplasmose – en infektion der overføres fra mor til foster – er stor per tilfælde. Kun relativt få tilfælde af sygdommen forekommer dog hvert... Fødevarer Fødevaresikkerhed
31 MAR Helhedsvurdering: Hvor sundt er det, du spiser? Det vi spiser påvirker vores helbred, men i hvilket omfang en specifik fødevare er god eller dårlig er ofte svært at afgøre. Der er imidlertid udviklet metoder til videnskabeligt... Fødevaresikkerhed Fødevarer Ernæring og kostvaner
20 MAJ En håndfuld nødder dagligt kan fremme din sundhed Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på de sundhedsmæssige... Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhedsfremmende stoffer
10 APR Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer... Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi
10 MAR Ph.d.-forsvar om metoder til helhedssyn på fødevarer DTU Fødevareinstituttet inviterer til Firew Lemma Berjias ph.d.-forsvar om videreudvikling af eksisterende metoder til at vurdere gavnlige og skadelige effekter af fødevarer... Sundhedsfremmende stoffer Fødevaresikkerhed Fødevarer