11 NOV Vores fødevarer skal ikke kun være sikre eller bæredygtige – men begge dele Fødevarer og relaterede produkter skal være både bæredygtige og sikre for os at spise og bruge. Men nogle gange kan konflikter opstå mellem de to hensyn. Forskere på DTU... Fødevaresikkerhed Fødevarer Sundhed og sygdomme
04 OKT Se oplæg fra konference om risikovurderinger og deres betydning Den 23. september 2022 var 150 forskere og fagpersoner fra fødevarevirksomheder, brancheorganisationer og offentlige myndigheder samlet til en konference om risikovurderinger... Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevarer
08 SEP Kom til konference om risikovurderinger og deres betydning Programmet er nu klar til konferencen om risikovurderinger og deres betydning, som DTU Fødevareinstituttet afholder den 23. september 2022 med støtte fra Uddannelses... Fødevarer Fødevaresikkerhed
24 AUG Covid-19 kostede danskere 30.000 sunde leveår i pandemiens første år Hver dansker, der døde af covid-19 i 2020, mistede i gennemsnit 13 sunde leveår, viser nye tal fra DTU og Statens Serum Institut, hvor forskere har beregnet sygdommens... Matematisk modellering Computerberegning Sundhed og sygdomme
20 MAJ Få viden om vurdering af risici i vores mad DTU Fødevareinstituttet udarbejder forskningsbaserede risikovurderinger indenfor en bred vifte af både kemiske stoffer og mikroorganismer til de danske myndigheder og som... Fødevarer Fødevaresikkerhed
04 FEB Første danske tal for sygdomsbyrden ved peanutallergi Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser. Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme Computerberegning Matematisk modellering
03 MAR Regnemodel laver personlige kostråd for optimalt fiskeindtag En regnemodel fra DTU genererer personlige kostråd for, hvor meget fisk en person behøver at spise for at efterleve anbefalingerne for indtag af D-vitamin og gode fedtsyrer... Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
05 NOV 360 grader rundt om fødevarernes effekter Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter af enkelte... Fødevarer Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
15 MAJ Stor sundhedsgevinst ved at skifte bøffen ud med fisk Gennemsnitsdanskeren vil opnå en sundhedsmæssig gevinst ved at erstatte en del af det røde og forarbejdede kød i kosten med fisk, viser beregninger fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevarer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
22 JUN Temasite om forskning i helhedsvurderinger af fødevarer Et nyt temasite fortæller om DTU Fødevareinstituttets forskning inden for helhedsvurderinger af fødevarers sundhedsgavnlige og -skadelige effekter. Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme