11 AUG Åben for tilmelding: master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion Til september begynder næste semester af DTU og KU’s fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Kurserne kan tages enkeltvis, og du kan stadig nå... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Klimatilpasning
04 AUG Fortsat høj antibiotikaresistens i campylobacter og salmonella En stor del af de salmonella- og campylobacterbakterier, der er indsamlet som en del af overvågningsprogrammer i EU, er resistente overfor antibiotikatyper, som ofte bliver... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
26 JUL En studerendes erfaring med masteruddannelsen Hør hvad studerende Charlotte Ruby har at sige om masteruddannelsen i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Du kan nu tilmelde dig hele uddannelsen eller individuelle... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Klimatilpasning Fødevareproduktion
20 JUL Rullepølse med listeria var årsag til sygdomsudbrud Rullepølse har været årsag til et sygdomsudbrud med listeria. Det viser et stort opklaringsarbejde, som er udført i tæt samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Statens Serum... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme
11 JUL Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2022 I alt 585 fødevareprøver er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2022. For 15 af prøverne har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at en sundhedsmæssig... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
07 JUL Fremtidens fødevarer kan føre til nye former for allergi Spirulina og rapskager er to nye fødevarer, der kan lede til allergi, viser et nyt studie fra DTU Fødevareinstituttet. Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme
29 JUN Varmere klima kan føre til nye sygdomme, der smitter mennesker via myg Ny forskning har kortlagt risikoen fra fem myggebårne sygdomme, der potentielt kan føre til epidemier. Det er ét af de emner, du kan læse om i årets zoonoserapport, der... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
27 JUN Hormonforstyrrende stoffer bør ikke kun vurderes enkeltvis Seks kemiske stoffer har hormonforstyrrende effekter – og særligt kombinationseffekter, når de bliver vurderet samlet. Det viser en risikovurdering, som Force Technology... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Kemi
13 JUN Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 29. juni 2022, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme, der... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme
10 JUN Efterforskning i gang af sygdomsudbrud med listeria Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet leder på højtryk efter kilden til et sygdomsudbrud med bakterien listeria. Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme