17 AUG Hør om tang, alger og søstjerner som fremtidens fødevarer Inden 2050 skal vi producere 70% flere fødevarer end i dag for at kunne mætte den voksende befolkning. Vi er begrænset på landarealer, så DTU professor Charlotte Jacobsen... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer
10 JUN Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager, viser et studie fra... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Klimatilpasning Sundhedsfremmende stoffer
27 APR Mælkesyrebakterie kan forlænge fødevarers holdbarhed DTU-forskere har genereret en mælkesyrebakterie, der kan danne et konserveringsmiddel til brug i fødevareproduktionen, når bakterien bliver dyrket i restproduktet valle... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bioteknologi Fødevarekvalitet
22 APR Ny master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion DTU og KU lancerer i starten af 2022 en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Uddannelsen giver indsigt i det komplekse samspil mellem behovet... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Klimatilpasning
12 APR Restprodukter fra rejeindustrien skal give større værdi Forskere og industrifolk vil sammen finde en rentabel og miljøvenlig måde at trække værdifulde stoffer som smagsstoffer, calcium og collagen ud af rejeindustriens restprodukter... Fødevarer Fødevareproduktion Fisk og skaldyr Innovation og produktudvikling
25 FEB EFSA: Melorme er sikre at spise for mennesker Melorme er sikre at bruge som ingrediens i fødevarer, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Det er første gang EFSA har lavet en risikovurdering... Fødevarer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
16 FEB Temasite om bæredygtig udvikling af fødevarer Se nyt temasite om de mange måder DTU Fødevareinstituttet arbejder på at skabe bæredygtige teknologiske løsninger indenfor fødevareområdet. Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi Klimatilpasning
10 NOV Grønt protein kan nu produceres uden bismag af kostald Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden uønsket bismag til fødevarebrug... Fødevarer Fødevareteknologi Fødevareproduktion
22 OKT Forskning skal give skindfri veganske pølser et knæk Forskere ved DTU har været med til at udvikle opskriften på plantebaserede pølser uden skind. Arbejdet fortsætter nu i laboratoriet, hvor de forsøger at ændre ingrediensernes... Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
24 JUN Restprodukt fra ølbrygning bliver til chips og dip Drømmen for et hold ølentusiaster på DTU er at brygge verdens mest cirkulære øl. En del af svaret er at omdanne restprodukter fra ølbrygningen til chips og dip. Fødevarer Fødevareproduktion Fødevareteknologi