06 OKT Over ti år har danske svin fået mindre antibiotika, kalve mere Danske svineproducenter har i 2019 nået MRSA-handlingsplanens mål for et mindsket forbrug af antibiotika. Derimod er forbruget til kalve steget betragteligt gennem de sidste... Fødevarer Fødevaresikkerhed
01 APR Flere multiresistente bakterier i Europa Det bliver stadig sværere at behandle fødevarebårne infektioner blandt europæere. Flere og flere salmonella- og campylobacterbakterier er nemlig resistente overfor antibiotikatyper... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
05 MAR DTU booster resistensovervågningen i Afrika og Asien DTU Fødevareinstituttet hjælper i tre nye projekter afrikanske lande til at implementere helgenomsekventering og Asien med at skaffe bedre data i kampen mod antibiotikaresistens... Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Fødevaresikkerhed
04 MAR Sommerskole med fokus på, hvordan One Health gør verden sundere Sommerskole i Danmark giver kursister fra hele verden mulighed for at lære, hvordan One Health konceptet kan løse problemer, der har betydning for mennesker, dyr og miljø... Fødevarer Fødevaresikkerhed
10 FEB Arvtager til global resistensovervågning via spildevand søges DTU-professor efterlyser i tidsskriftet Science nogle til at videreføre en global overvågning af antibiotikaresistente bakterier og smitsomme sygdomme via spildevand... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer Fødevaresikkerhed
10 DEC DTU resistensekspert blandt verdens mest indflydelsesrige forskere Professor og antibiotikaresistensekspert Frank Møller Aarestrup fra DTU Fødevareinstituttet er blandt de mest indflydelsesrige videnskabsfolk i verden. Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
21 NOV DTU øger den internationale antibiotikaresistensrådgivning FN’s fødevare- og landbrugsorganisation har udnævnt DTU Fødevareinstituttet som nyt referencecenter for antibiotikaresistens. Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
19 NOV Når antibiotika ikke virker - en af de største trusler mod sundheden Hvert år koster antibiotikaresistens ifølge tal fra EU 25.000 europæere livet. WHO anser antibiotikaresistens for at være en af de største trusler mod menneskers sundhed... Bioteknologi Gener og genomer Fødevarer Fødevaresikkerhed
16 OKT Se programmet til seminar om antibiotikaforbrug og -resistens Hvordan skaber brugen af svampebekæmpelsesmidler i landbruget problemer for menneskers sundhed? Og hvordan kan brugen af metagenomics styrke overvågning af resistens... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
09 OKT Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger stabilt Forekomsten af antibiotikaresistens i fødevareproducerende dyr og kød i Danmark ligger nogenlunde stabilt, viser den årlige DANMAP-overvågning. Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer Fødevaresikkerhed