20 JUL Rullepølse med listeria var årsag til sygdomsudbrud Rullepølse har været årsag til et sygdomsudbrud med listeria. Det viser et stort opklaringsarbejde, som er udført i tæt samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Statens Serum... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer Sundhed og sygdomme
05 APR Lær mere om helgenomsekventeringsanalyse Deltag i en tredages workshop om helgenomsekventeringsanalyse indenfor mikrobiel diagnostik, identifikation og klyngeanalyse den 22.-24. juni 2022. Fødevaresikkerhed Fødevarer Medicinske apparater og systemer Computerberegning
12 OKT Deltag i seminar om antibiotikaforbrug og –resistens Se hvad dagen byder på, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2021 holder seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark i anledning... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme Produktionsdyr
07 OKT Kritisk vigtige antibiotika bruges ikke mere i produktionsdyr Brugen af 3. og 4 generation cephalosporiner i den danske kvægbranche er ophørt. Dermed bliver stofferne ikke længere brugt i opdræt af danske produktionsdyr. Det viser... Fødevarer Fødevareproduktion
26 AUG Seminar om antibiotikaforbrug og –resistens – sæt kryds i kalenderen Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2021 holder seminar i anledning af den... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
18 MAJ Stor andel indsamlede bakterier i EU er antibiotikaresistente En stor del af de salmonella- og campylobacterbakterier, der er indsamlet som en del af overvågningsprogrammer i EU, er resistente overfor antibiotikatyper, som ofte... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
17 MAJ Kom til One Health konference i København eller online En international konference stiller fra den 9.-11. juni skarpt på en række One Health-problemstillinger. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af konferencen, som løber... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
17 MAR Dansk fingeraftryk på WHO protokol til resistensovervågning Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har udgivet en protokol til en global One Health overvågning af antibiotikaresistens baseret på fund af antibiotikaresistente ESBL... Fødevarer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Miljøteknologi
02 NOV Webinar om antibiotikaforbrug og -resistens Vær med og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2020 holder et webinar i anledning... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer
08 OKT Øget overvågning af multiresistente CPO-bakterier i Danmark I 2019 blev der indført en ny overvågning af antibiotikaresistente carbapenemase-producerende organismer (bakterier af typen CPO) i mennesker. Mens antallet af CPO stiger... Fødevarer Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer