45 studerende får til august chance for at dyrke deres entreprenørielle evner med udgangspunkt i ølbrygning. DTU Fødevareinstituttet bidrager til sommerskolen med et praktisk kursus i ølbrygning og udvikling af de studerendes evner inden for entreprenørskab. Sommerskolen er et samarbejde mellem DTU, Københavns Universitet og CBS.
Til august lancerer Københavns Universitet, DTU og CBS en fælles sommerskole, der blander ølproduktion med entreprenørskab, innovation med industribesøg og flerfagligt samarbejde med forretningsforståelse. Sommerskolen er et tilbud til studerende, særligt inden for fødevareteknologi, bioteknologi, biologi eller en merkantil uddannelse, som giver mulighed for at arbejde med innovation og entreprenørskab med afsæt i ølindustrien.
Studerende med ambitioner om at starte en virksomhed eller ønske om blot at koble kompetencer i innovation og entreprenørskab til deres teoretiske faglighed, vil med deltagelse i sommerskolen få forståelse for og kunne præsentere en plan for kommercialisering af et innovativt produkt inden for ølindustrien.
Tre universiteter, to parallelle forløb
Sommerskolen indeholder to forløb med lidt forskelligt fokus. Det ene udbydes af DTU og det andet af Københavns Universitet. Studerende fra såvel Københavns Universitet, DTU og CBS – samt andre nationale og internationale studerende – kan frit vælge mellem de to forløb, afhængig af hvilket indhold og format, de ønsker.DTU Fødevareinstituttet udbyder et kursus med en grundlæggende praktisk indføring i ølbrygning, samtidig med at den studerende udvikler sine evner inden for entreprenørskab. Kurset varer i 3 uger og kræver, at den studerende er til stede på campus i alle tre uger.
Kurset på Københavns Universitet giver den studerende en grundlæggende teoretisk forståelse for ølproduktion, ølkvalitet, øl og sundhed, øl i samfundet, mens den studerende samtidig udvikler sine evner inden for entreprenørskab. Kurset indebærer, at den studerende er fysisk til stede på campus i den midterste uge 2. Den første og sidste uge i sommerskolen vil blive brugt på selvstændige studier og eksamen.
Uge 2 er identisk for begge forløb i sommerskolen, og alle studerende vil derfor være samlet i den uge. Bemærk at undervisning primært vil foregå på engelsk.
DTU Fødevareinstituttet har fokus på entreprenørskab
Sommerskolen er den første aktivitet under uddannelsesprogrammet Food Entrepreneurs, som har fået 2 millioner fra CIEL, Copenhagen Innovation and Entrepreneurship Labs, til udvikling af flerfaglig undervisning med kobling til erhvervslivet. Midlerne er givet til at udvikle sommerskoler og valgfag i 2012 og 2013. DTU Fødevareinstituttet er en del af Food Entrepreneurs programmet.
Tilmelding, tid og ECTS
Studerende, der ønsker at deltage i forløbet med fokus på praktisk ølbrygning gennem DTU, skal tilmelde sig kursusnummer 23530 ved at sende en mail til Lars Bogø Jensen, lboj@food.dtu.dk. Mens studerende, der vil deltage i forløbet med fokus på den teoretiske forståelse af ølproduktion gennem Københavns Universitet, skal tilmelde sig LLEB10288 via Københavns Universitets website. Tilmeldingsfrist den 15. juni 2012.
Sommerskolen finder sted fra den 6.-24. august 2012. Alle deltagende studerende opnår 5 ECTS. Cand.merc.-studerende på CBS kan opnå yderligere 2,5 ECTS ved at gennemføre et eksamensprojekt i uge 36 (fra den 3. sept. 2012).
Læs mere
Find mere information om sommerskolen på DTU’s website (på engelsk) og find mere information om CIEL og Entrepreneurship Excellence Program på CIELs website www.ciel-lab.dk.