Photo: DTU Fødevareinstituttet

EFSA’s samarbejde med danske fødevareaktører

Fødevareproduktion

Samarbejde mellem EFSA og danske aktører indenfor fødevareområdet er på dagsordenen, når den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets direktør Bernhard Url er på besøg i Danmark den 17. marts 2016. Mødet foregår i Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet, som er EFSA samarbejdscenter i Danmark. 

Den 17. marts 2016 er EFSA’s direktør Bernhard Url på besøg i Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for at mødes med en række danske aktører indenfor fødevareområdet. Mulighederne for at udvide det videnskabelige samarbejde og samarbejdet om risikovurderinger er bl.a. på dagsordenen.

I løbet af dagen vil EFSA’s direktør Bernhard Url både møde repræsentanter fra Fødevarestyrelsen, DTU, andre universiteter, fødevareindustriens brancheorganisationer og Forbrugerrådet Tænk.

DTU Fødevareinstituttet er samarbejdscenter for EFSA i Danmark og afdelingschef Flemming Bager er den danske repræsentant i EFSAs rådgivende organ, Advisory Forum. Besøget er derfor arrangeret i et samarbejde mellem EFSA og DTU Fødevareinstituttet.

EFSA samarbejdscenter i Danmark

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har oprettet nationale samarbejdscentre (focal points) i alle EU medlemslandene. I Danmark varetager DTU Fødevareinstituttet opgaven som samarbejdscenter. 

Som nationalt samarbejdscenter fungerer DTU Fødevareinstituttet som bindeled mellem EFSA og danske interessenter. Det gælder myndigheder, forskningsinstitutioner og erhvervsvirksomheder, der arbejder indenfor risikovurdering af fødevaresikkerhed og foder, ernæring, dyre- og plantesundhed eller dyrevelfærd. 

Læs mere

Læs mere om DTU Fødevareinstituttets rolle som samarbejdscenter i Danmark på instituttets website.