Photo: Colourbox.com

Kroatisk fødevaresikkerhedskonference med dansk islæt

Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed

Den første fødevaresikkerhedskonference i Kroatien bliver holdt den 6-7. oktober 2015 med fokus på risikovurderinger. Seniorrådgiver Max Hansen fra DTU Fødevareinstituttet er en af oplægsholderne og vil fortælle om de danske erfaringer med at risikovurdere uorganisk arsen i fødevarer.

Det kroatiske fødevareagentur holder til oktober den første Croatian Food Safety Risk Assessment Conference med støtte fra den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, og FN’s fødevare- og landbrugsorganisation, FAO. Hovedformålet med konferencen er at præsentere de nyeste resultater indenfor risikovurdering, risikokommunikation samt ernæring og kostvaner.

 

Seniorrådgiver Max Hansen fra DTU Fødevareinstituttet skal på konferencen fortælle om arbejdet med at vurdere risikoen ved tilstedeværelsen af uorganisk arsen i fødevarer. Uorganisk arsen er kræftfremkaldende ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

 

Arrangørerne håber, at konferencen vil være en platform, der kan fremme videnskabelig kontakt og aftaler om fremtidigt samarbejde mellem forskere, industrien, myndigheder, forbrugerorganisationer, og andre interessenter fra Europa.

 

Læs mere
Læs mere om konferencen den 6-7. oktober 2015 på det kroatiske fødevareagenturs hjemmeside: 1st Croatian Food Safety Risk Assessment Conference.

 

Hovedkilderne til indtag af uorganiske arsen er ris og risprodukter. For mere information om stoffet se DTU Fødevareinstituttets: Fakta om uorganisk arsen i fødevarer.