EFSA logo

Overvær møde i EFSA’s panel for fødevarekontaktmaterialer

Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed

Observatører er velkomne til at overvære det næste møde i den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets (EFSA’s) panel for fødevarekontaktmaterialer, enzymer, aromastoffer og proces hjælpestoffer den 30. november 2016. De åbne panelmøder er et led i tiltag, der skal styrke gennemsigtigheden i EFSA’s arbejde.

Interesserede observatører kan få indblik i EFSA’s arbejde, når organisationens videnskabelige panel for fødevarekontaktmaterialer, enzymer, aromastoffer og proceshjælpestoffer (CEF Panelet) holder møde i Bruxelles den 30. november 2016.

Panelets opgave er at vurdere sikkerheden af kemiske stoffer, der tilsættes fødevarer eller anvendes i fødevareemballager og -materiale, før der kan gives tilladelse til, at de kan anvendes i EU. Panelet vurderer f.eks. stoffer og processer, der anvendes ved fremstilling af fødevarekontaktmaterialer af plast.

På dagsordenen til mødet i november er bl.a. aromastofevalueringer.

EFSA ønsker med de åbne panelmøder at skabe bedre forståelse for panelernes arbejde med bl.a. at udarbejde risikovurderinger. Observatører får mulighed for at interagere med og stille spørgsmål til panelernes videnskabelige eksperter.

Deadline for tilmelding som observatør er den 8. november 2016. Tilmelding skal ske via EFSA's website.

Læs mere

På EFSA’s website findes en nærmere beskrivelse af panelets arbejdsområde og medlemmer samt dagordner og referater fra tidligere møder: Scientific Panel on Food Contact Materials, Enzymes, Flavourings and Processing Aids.  På websitet er der også retningslinjer for deltagelse og en online tilmeldingsformular.

Vær opmærksom på, at spørgsmål indsendt sammen med tilmelding får førsteprioritet ved panelmøderne.

Kontakt

Spørgsmål om møderne kan sendes til publicmeetings@efsa.europa.eu.