06 MAJ Kom til Åbent Hus i DTU Fødevareinstituttet DTU Fødevareinstituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere til Åbent Hus den 11. juni 2019 med mulighed for at høre om, se og smage på instituttets... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
03 MAJ Forskning vigtig for at understøtte dansk position på ingrediensmarkedet Regeringen investerer i at udbygge Danmarks styrkeposition på det globale ingrediensmarked bl.a. gennem mere forskning. DTU Fødevareinstituttet forsker i at udvikle nye... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion
02 MAJ Ingen sundhedsmæssig risiko fra pesticider i danskernes mad Pesticidindholdet i danskernes fødevarer udgør ikke en sundhedsmæssig risiko, vurderer DTU Fødevareinstituttet på baggrund af seks års data fra den danske pesticidkontrol... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 APR Stort marked for bæredygtigt fiskefoder lavet af mikroalger Bæredygtigt fiskefoder lavet af mikroalger har stort potentiale som et foderalternativ i fremtidens lakseopdræt, viser en markedsanalyse, der er udarbejdet som del af... Fødevareproduktion Fødevareproduktion
24 APR Huller i danskeres viden om kemikalieblandinger Hver anden dansker ved ikke, at der kan være kombinationseffekter ved eksponering for flere kemikalier på én gang, ifølge en undersøgelse af europæeres viden om kemikalieblandinger... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
11 APR Råd til gravide om at undgå ingefærshots Fødevarestyrelsen råder gravide fra at indtage ingefærshots. En risikovurdering fra DTU viser nemlig, at et stort ingefærindtag muligvis øger gravides risiko for abort... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
10 APR Tænketank går ind i kampen mod madspild Bestyrelsen for Danmarks nye tænketank for forebyggelse af madspild og fødevaretab er klar til at trække i arbejdstøjet. Institutdirektør ved DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion
09 APR Harmoniseret tilgang til risikovurdering af kemikalieblandinger EFSA’s risikovurderinger skal via en harmoneret tilgang tage højde for de potentielle risici for kombinationseffekter, som mennesker og dyr kan være udsat for, når de... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
03 APR Mange børn og unge spiser fisk, men ikke nok Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre end hver tiende spiser så meget, som kostrådene anbefaler, viser tal fra DTU. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
28 MAR One Health overvågningsinitiativer skal inspirere til handling Erfaringer fra ti lande med samarbejde på tværs af sektorer i overvågningen af bakterier, der kan smitte mellem dyr og mennesker, er samlet i et katalog, som andre lande... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed