03 MAJ Højrisiko overvægt vejer tungt hos 55-75-årige danskere En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet blandt 55-75-årige danskere viser, at såkaldt højrisiko overvægt er den mest udbredte risikofaktor i aldersgruppen. Den type... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
02 MAJ Langt de fleste fødevarer i EU overholder pesticidreglerne Ingen pesticidrester er fundet i over halvdelen af de mere end 84.000 fødevarer, som har været igennem EU-landenes pesticidkontrol i 2015. Kun i knap 3% af prøverne er... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
27 APR Arrangører af internationalt tang symposium høster hæder Arbejdet med at samle verdens førende forskere og erhvervsfolk til et tang symposium i København har gjort DTU Fødevareinstituttet fortjent til prisen som årets kongresvært... Fødevareproduktion
06 APR Invitation til professor Ioannis S. Chronakis’ tiltrædelsesforelæsning DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Ioannis S. Chronakis’ tiltrædelsesforelæsning fredag den 5. maj 2017. Ioannis S. Chronakis vil tale om baggrund, status... Fødevareproduktion Fødevareproduktion
05 APR DTU Fødevareinstituttet er lukket dagene før påske DTU Fødevareinstituttet flytter og er derfor lukket fra mandag den 10. til og med onsdag den 12. april 2017. Instituttet flytter i uge 15 alle kontorarbejdspladser fra... Fødevareproduktion
30 MAR Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2016 Af alle prøver af fødevarer, som er analyseret for sprøjterester i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 4... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
28 MAR Mikroalger har stort potentiale som ingrediens i fiskefoder Industrielt fremstillede mikroalger kan blive en bæredygtig ingrediens i fiskefoder, viser et projekt fra DTU Fødevareinstituttet. I projektet er koncepter udviklet til... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
24 MAR Værktøj beregner hurtigt og nemt fødevarers varedeklarationer Et gratis værktøj udviklet på DTU Fødevareinstituttet kan hjælpe fødevarevirksomheder med hurtigt og nemt at beregne de oplysninger, der skal stå på en fødevares varedeklaration... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
23 MAR Børn og unge spiser flere søde sager i weekenden Danske børn og unge spiser generelt sundere end ved årtusindskiftet, især fordi deres kost i dag indeholder dobbelt så meget fuldkorn og mindre sukker. Indtaget af søde... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
21 MAR Salmonella i svinekød kan opdages på den halve tid En ny metode udviklet på DTU Fødevareinstituttet halverer den tid, det tager slagterier at teste for sygdomsfremkaldende salmonellabakterier i svinekød. Testen kan spare... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed