27 JUL Kødet dominerer den danske aftensmad Kødet fylder meget på danskernes aftensmadstallerkner i forhold til grøntsagerne. Det viser en undersøgelse af, hvad der hitter på danskerne aftensbord fra DTU Fødevareinstituttet... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
22 JUL Værktøjer til at håndtere videnskabelig usikkerhed i risikovurderinger Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har udviklet en værktøjskasse med metoder, som kan bruges til at analysere den videnskabelige usikkerhed i risikovurderinger... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
13 JUL Update om løsninger til fremtidens hygiejniske design Hvordan skal procesudstyr indenfor fødevarer, farma og biotek udformes nu og i fremtiden, så de hygiejniske kvaliteter er i top og lever op til de danske udstyrs- og fødevareproducenters... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
08 JUL Fangst af krabber kan gavne Isefjordens fiskebestand Fangsten af konsumfisk i Isefjorden kan øges betydeligt, hvis en væsentlig del af fjordens overflod af strandkrabber bliver fanget. Krabberne, som gør fiskeriet efter... Fiskeri og fiskebestande Fødevareproduktion Hav- og dambrug
02 JUL Værktøjskasse på vej til at teste kemikalie-cocktails En ny teststrategi for blandinger af nogle af de mange kemikalier, mennesker er udsat for i hverdagen, vil 26 partnere udvikle i et stort EU-projekt. Fra Danmark deltager... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 JUN Computere forudsiger kemikaliers effekter på menneskers sundhed Computermodeller kan gruppere kemikalier ud fra den sundhedsmæssige effekt, de har og kan bidrage til at beregne og forudsige cocktaileffekter påmenneskers sundhed. Det... Fødevaresikkerhed Biologiske systemer Computerberegning Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme
25 JUN Tre kopper kaffe om dagen er OK for de fleste voksne Raske voksne vil generelt ikke opleve bivirkninger ved et koffeinindtag på mindre end 400 mg dagligt, hvilket svarer til tre kopper kaffe dagligt. Grænsen for et sikkert... Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme
09 JUN Stort kendskab til anbefalinger om frugt og grønt hos mænd Mænds indtag af frugt og grønt stiger med længden af deres uddannelse. I alt 80% af alle mænd kender til anbefalingen om dagligt at spise 600 gram frugt og grønt, men... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
08 JUN EFSA: Akrylamid i maden kan øge risikoen for kræft Akrylamid i maden øger potentielt risikoen for at udvikle kræft for forbrugere i alle aldre, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) i en netop... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
03 JUN Metode giver mere viden om skadelige stoffer i fødevareemballage En ny metode til hurtigere at undersøge kemiske stoffer i fødevareemballage af pap og papir er udviklet i et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet. Metoden kan bruges... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Computerberegning Sundhed og sygdomme