03 FEB Tang skal dyrkes i stor skala til brug i fødevarer og hudcremer Mens landbrugsjorden er ved at være fyldt, er der gode muligheder for at dyrke flere afgrøder i havene. Mange arter tang er meget næringsholdige, og flere af algernes... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
01 FEB Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2015 Ingen af de påviste sprøjterester, der blev fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 3. kvartal 2015... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 JAN Danske kvinder bevæger sig mindre Hver tredje dansker kan betegnes som fysisk inaktive, viser tal fra Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet fra DTU Fødevareinstituttet. Det... Ernæring og kostvaner
28 JAN Lær hvordan One Health bidrager til en sundere verden Kursister fra hele verden kommer til sommer til Danmark for at lære, hvordan One Health konceptet bruges til at løse problemer, der har betydning for sundhed og velfærd... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme
26 JAN DTU er med til at sætte fokus på fødevarekontaktmaterialer i EU En workshop i Europa Parlamentet sætter den 26. januar 2016 fokus på udviklingen af sikre og innovative fødevarekontaktmaterialer i fremtiden. DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
18 JAN Globale tal for sygdomsbyrden fra fødevarer Hvert år bliver hver tiende verdensborger syg af den mad, de spiser, og 420.000 dør som følge heraf. Det viser en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, som... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
11 JAN Slankemidler med hindbærketon kan være skadelige Hvis julen har gjort bukselinningen lidt for stram, og et slankemiddel virker fristende i et forsøg på at genvinde figuren, råder forskere fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Computerberegning Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
06 JAN Sådan sørger du for sund mad på offentlige institutioner Hvordan sammensætter man den sundeste menu for vuggestuebørn, plejehjemsbeboere eller sygehuspatienter? Og hvad nu, hvis menuen skal dække alle måltiderne på en døgninstitution... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
04 JAN Deltag i EFSA’s høringer Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, planlægger at gennemføre 21 offentlige høringer i løbet af 2016. For at flest muligt får chancen for at sende høringssvar... Fødevareproduktion
21 DEC Invitation til professor Tine Rask Lichts tiltrædelsesforelæsning DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Rask Lichts tiltrædelsesforelæsning fredag den 22. januar 2016. Tine Rask Licht vil tale om baggrund, status og perspektiver... Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme