15 JAN Ti år som EFSA samarbejdscenter i Danmark DTU Fødevareinstituttet har i ti år været bindeled mellem Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, og den danske befolkning og fødevareindustri. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
14 JAN EFSA holder 11 åbne panelmøder i 2019 Interesserede observatører kan i løbet af 2019 deltage i 11 åbne panelmøder i Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
11 JAN Græs skal gøres til en rentabel og sikker proteinkilde Forskere og forretningsfolk samarbejder i et projekt ledet af DTU Fødevareinstituttet om at gøre det rentabelt at udvinde og lækkert at spise protein fra græs. Fødevareproduktion Fødevareproduktion
10 JAN Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter på DTU. Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
08 JAN Salmonella- og campylobacterinfektioner er stagneret i Europa Antallet af Europæere, der får en salmonella- eller campylobacterinfektion, er stagneret. Det vil kræve nye tiltag at nedbringe antallet at syge yderligere, konkluderer... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
20 DEC Kom til konference om fødevaresikkerhed og fuldgenomsekventering En international konference i Paris til marts 2019 stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden, være med til at forebygge sygdom... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
19 DEC Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2018 Fem af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i 534 fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
13 DEC Verden kommer til DTU for at blive klogere på fødevaresikkerhed Studerende fra hele verden har på et DANIDA-finansieret ophold på DTU Fødevareinstituttet lært om den danske måde at sikre en høj fødevaresikkerhed. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
12 DEC Medisterpølse formodet smittekilde til salmonellaudbrud DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut efterforsker et større udbrud med salmonella. Nu viser en undersøgelse, at medisterpølse er en formodet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
12 DEC Gennemsnitsdanskere spiser 52 kilo kød om året Tal fra DTU Fødevareinstituttet viser, at gennemsnitsdanskere spiser 52 kg kød om året. Rødt kød udgør to-tredjedele af indtaget. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner