01 SEP Oplev EFSA’s panel for kemiske fødevareforureninger i aktion Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for kemiske fødevareforureninger... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
31 AUG Måltidsmærket hjælper kantinekunder til at spise sundere Maden i kantiner, der har indført principperne bag Fødevarestyrelsens nye officielle Måltidsmærke, er generelt mindre energitæt end mad fra kantiner, der ikke efterlever... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
30 AUG Debat om teknologi og fødevarer på topmøde Teknologien åbner for en verden af nye muligheder for design, produktion og distribution af fødevarer. Men hvordan får fødevareindustrien producenter og forbrugere til... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
22 AUG Mere viden om listeriabakterier skal sikre sårbare forbrugere Flere års stigning i antallet af registrerede listeriainfektioner i Europa har fået den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, til at udarbejde en opdateret videnskabelig... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
14 AUG Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2017 Ingen af de påviste sprøjterester, der er fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 1. kvartal 2017, udgør... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
09 AUG Samlet viden på vej om ti veterinære lægemidler En toksikolog fra DTU Fødevareinstituttet er udpeget af FN’s Verdenssundhedsorganisation, WHO, til at sidde med ved bordet, når en gruppe fødevaresikkerhedseksperter... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
02 AUG Lær om helgenomsekventering – helt gratis Med bare nogle få klik med musen kan studerende i hele verden få adgang til et gratis onlinekursus om helgenomsekventering – en metode som hurtigt og relativt billigt... Gener og genomer Fødevareproduktion
27 JUL Overskudsbrød bliver til bæredygtig pasta En idé udviklet af studerende på DTU forvandler letfordærveligt, daggammelt overskudsbrød til langtidsholdbar, bæredygtig pasta. Idéen er udviklet for Det Runde Bord... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion
13 JUL Helhedsvurderinger på dagsordenen i Europa Et europæisk ekspertnetværk vil videreudvikle og udbrede brugen af helhedsvurderinger til at bedømme, om en fødevare overordnet set er god eller dårlig for folks sundhed... Fødevareproduktion
06 JUL Sygdomsbyrden for medfødt toxoplasmose i Danmark beregnet Sygdomsbyrden for medfødt toxoplasmose – en infektion der overføres fra mor til foster – er stor per tilfælde. Kun relativt få tilfælde af sygdommen forekommer dog hvert... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed