15 JUL Gratis redskaber til at gøre hverdagen mindre sød Sundhedsplejersker i Hvidovre Kommune har afprøvet og fundet nyudviklede redskaber til at gøre hverdagen mindre sød for småbørnsfamilier anvendelige i deres vejledning... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
13 JUL Saltreduceret brød falder i god smag Forbrugere spiser gerne saltreduceret brød, uden de kompenserer ved f.eks. at spise større mængder saltholdigt pålæg eller andre saltholdige fødevarer. Mindre salt i... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
08 JUL Social ulighed i forekomsten af overvægt hos danske børn Forekomsten af børneovervægt stiger, jo lavere familiens indkomst er. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget til at... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
05 JUL Invitation til professor Jens Jørgen Sloths tiltrædelsesforelæsning Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan forskning kan forbedre metoder til at undersøge madvarer for kemiske stoffer, som kan gavne eller skade menneskers sundhed... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Kemi
30 JUN Bred overvågning af zoonoser i Danmark Risikoen for, at fluer kan sprede MRSA og mink kan smitte mennesker med coronavirus, viser nødvendigheden af en robust zoonoseovervågning, der også genererer solide data... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
30 JUN Coronarestriktioner udløser færre fødevarebårne sygdomstilfælde Langt færre danskere fik konstateret en fødevareoverført sygdom i 2020. Det skyldes især den kraftigt reducerede rejseaktivitet under coronaepidemien, viser årsrapporten... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
16 JUN Håndkøbsmedicin mod svamp kan forstyrre hormonerne Den aktive ingrediens i et populært præparat til behandling af svamp kan forstyrre kønshormonerne, viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. En sådan påvirkning... Sundhed og sygdomme Sundhedsteknologi
10 JUN Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager, viser et studie fra... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Klimatilpasning Sundhedsfremmende stoffer
03 JUN Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 30. juni 2021, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme, der... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
27 MAJ Matematisk model skal forhindre sygdom med botulisme Med en matematisk model udviklet af forskere fra DTU Fødevareinstituttet kan fødevareproducenter sikre, at deres produkter ikke gør forbrugere syge med botulisme. Modellen... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Matematisk modellering