22 DEC Mere viden nødvendig for sikker brug af planter i fødevarer Udfordringerne ved at lave risikovurderinger af planter, som bruges i fødevarer og kosttilskud, og i at regulere deres anvendelse, blev fremhævet på en konference holdt... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
16 DEC Mange børn og unge får for meget koffein fra energidrikke Når børn i alderen 10-14 år indtager energidrikke, får hver femte for meget koffein. Medregnes deres koffeinindtag fra andre kilder som for eksempel cola og chokolade... Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
15 DEC Kunstige urinblærer skal hjælpe 400 millioner mennesker En kunstigt fremstillet urinblære vil i fremtiden kunne hjælpe 400 millioner mennesker, der lider af sygdomme i urinblæren. Postdoc Fatemeh Ajallouiena fra DTU Fødevareinstituttet... Kunstige organer Nanomedicin Sundhed og sygdomme
12 DEC Dansk frugt og grønt indeholder stadig færrest sprøjterester Dansk frugt og grønt indeholder fortsat færre sprøjterester end udenlandsk. Flere forskellige sprøjterester findes desuden oftere i samme prøve af udenlandsk frugt og grønt... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
12 DEC Tilladte niveauer af sprøjterester i næsten alle fødevarer i EU Næsten alle prøverne i en undersøgelse af fødevarer solgt indenfor EU overholder grænseværdierne for sprøjterester, og over halvdelen af prøverne indeholder slet ingen... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
09 DEC Bedre madpakker og mere bevægelse til danske skolebørn Størstedelen af de frokostmåltider danske skolebørn spiser, er tilberedt i hjemmet. Et projekt i DTU Fødevareinstituttet vil undersøge, hvordan ernæringskvaliteten af... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
05 DEC Nu damper æbleskiverne af, inden de kommer i fryseren 55 millioner nybagte æbleskiver afgav så meget vanddamp i kagefabrikken Biscas fryser, at produktionen måtte lukkes hver anden dag for at afrime. I samarbejde med DTU Fødevareinstituttet... Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevareproduktion
04 DEC 1. plads til sporing af melamin i FOSS Challenge En studerende fra DTU Fødevareinstituttet løb med 1. pladsen for udvikling af et apparat, der kan spore melamin i mælkepulver i FOSS Challenge, som er en innovationskonkurrence... Fødevareteknologi Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
02 DEC Ph.d.-forsvar om procesberegninger i fødevareindustrien DTU Fødevareinstituttet inviterer til Martin Gram Christensens ph.d.-forsvar om udviklingen af simple beregningsværktøjer til den fødevareproducerende industri. Forsvaret... Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevareproduktion Bioenergi Miljøteknologi
01 DEC Fremtidens brændstoffer til fly skal være bæredygtige I modsætning til biltrafik, som i nær fremtid vil kunne køre på el, er flytrafik afhængig af flydende brændstof. DTU Fødevareinstituttet vil udvikle nye miljøvenlige... Miljøteknologi Bioenergi Sundhed og sygdomme