09 FEB Laboratorier verden over gode til at påvise antibiotikaresistens DTU Fødevareinstituttet har testet, hvor præcist referencelaboratorier fra hele verden kan bestemme identitet, type og antibiotikaresistens i forskellige fødevarerelaterede... Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
03 FEB Rangordning af sygdomsrisiko fra mikroorganismer i frugt og grønt Risikoen for at få en fødevarebåren infektion fra frisk frugt og grønt er højest ved indtag af bær, salat, spirer, tomat og melon. Det viser en risikorangering af sygdomsfremkaldende... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion
02 FEB Holdbarhed af hytteost kan forudsiges Nye matematiske modeller, der forudsiger vækst af listeria og mælkesyrebakterier i forskellige typer af hytteost, kan bruges af producenter ved vurdering produkternes... Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Fødevareproduktion Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
29 JAN Beregningsmetode sikrer fødevarer af høj kvalitet Beregning af opvarmnings- og nedkølingsprocesser i den industrielle forarbejdning af fødevarer er essentielle for at optimere produktionen – og for fødevaresikkerheden... Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevareproduktion
27 JAN Fremtidens automatiske alarmsystem ved sygdomsudbrud Internetbaseret værktøj kan analysere bakteriers arvemateriale og hjælpe til at identificere sygdomsudbrud og finde frem til udbruddets kilde. Værktøjet, som benytter... Bioteknologi Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
26 JAN Kom i erhvervspraktik på DTU Fødevareinstituttet Kender du en dygtig folkeskoleelev, der interesserer sig for fødevarer? Så er det nu muligt at søge om at komme i praktik hos DTU Fødevareinstituttet i uge 9.
20 JAN Danmark i spidsen for global bekæmpelse af infektionssygdomme Et stort EU-projekt med 28 europæiske partnere skal gøre det hurtigere på globalt plan at opdage og reagere på sygdomsudbrud blandt mennesker og dyr ved brug af ny genomteknologi... Gener og genomer Bioteknologi Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
15 JAN Ph.d.-forsvar om problematiske stoffer i fødevareemballage DTU Fødevareinstituttet inviterer til Anna Kjerstine Rosenmais ph.d.-forsvar om problematiske stoffer i fødevareemballage. Forsvaret foregår fredag den 30. januar 2015... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
14 JAN Den bedste måde at bestemme salmonellatype med helgenomsekventering Der findes adskillige metoder til at analysere data fra helgenomsekventering, men der er ikke udpeget én bestemt, som kan bruges universelt til at bestemme salmonellabakteriers... Gener og genomer Bioteknologi Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Computerberegning
23 DEC Ph.d.-forsvar om helgenom typning af E. coli bakterier DTU Fødevareinstituttet inviterer til Rolf Sommer Kaas ph.d.-forsvar om udviklingen af en metode til typning af E. coli bakterier ved brug af helgenomssekventering. Forsvaret... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevareproduktion