04 MAR Nøglehullet kan give kosten et positivt løft Den danske kost kan komme et væsentligt skridt tættere på at opfylde de Nordiske næringsstofanbefalinger, hvis forbrugerne vælger Nøglehulsmærkede produkter, når det... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
02 MAR One Health sommerskole til gavn for dyr, mennesker og miljø Sommeren 2015 vil sommerskolekursister fra hele verden igen kunne få en grundig introduktion til One Health konceptet, og hvordan det bruges til at håndtere udfordringer... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bioteknologi
26 FEB Seminar om danskernes kostvaner Hvad spiser danskerne? Hvor langt er deres kost fra at opfylde de officielle kostråd? Og hvad er de nyeste madtrends i Danmark? Det er nogle af de spørgsmål, som vil... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
24 FEB Kemikalier i fødevareemballage kan være hormonforstyrrende Bisphenol A og fluorstoffer findes i nogle typer emballager til fødevarer, men mange kemikalier i disse materialer er ikke tilstrækkeligt undersøgt for potentielt skadelige... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevareproduktion
23 FEB DTU Fødevareinstituttet fastholder vurdering af bisphenol A Efter at have gransket den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA's nye sundhedsvurdering af bisphenol A, fastholder DTU Fødevareinstituttet sin vurdering af stoffet... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevareproduktion
19 FEB Flere syge af listeriabakterier i Europa Antallet af mennesker, der bliver syge af listeriabakterier i Europa, er steget for femte år i træk, mens sygdomstilfælde forårsaget af campylobacterbakterier er stagneret... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
18 FEB Invitation til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning Tilmeld dig venligst igen til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning fredag den 13. marts 2015, da der desværre har været tekniske problemer med tilmeldingen... Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion
16 FEB Seminar om kemikalie-cocktails i mad Hvad sker der egentlig, når vi mennesker bliver udsat for mange forskellige kemikalier i den mad, vi spiser? Kan matematiske modeller forudsige virkningen af sådanne... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevareproduktion
13 FEB Nye tal til brug i Europas kamp mod antibiotikaresistens Nye tal for brugen af antibiotika i Europa og forekomsten af antibiotikaresistente bakterier i mennesker og dyr skal understøtte Europa Kommissionens handlingsplan mod... Bakterier og mikroorganismer
12 FEB Ph.d.-forsvar om følelsen af tilfredsstillelse ved indtag af fødevarer DTU Fødevareinstituttet inviterer til Barbara Vad Andersens ph.d.-forsvar om forbrugeres følelse af tilfredsstillelse ved indtag af fødevarer. Forsvaret foregår fredag... Fødevareproduktion Fødevarekvalitet