01 JUN Samarbejde på tværs løser udfordringer med fødevaresikkerheden Mange væsentlige mikrobiologiske risici som fx salmonella i fødevarer findes også i fødevareproducerende dyr. DTU Fødevareinstituttet er blandt verdens førende i at finde... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion
21 MAJ Brug af ny teknologi kan spore fødevarebårne udbrud Brug af helgenomsekventering, hvor sygdomsfremkaldende mikroorganismers DNA-profil afdækkes på én gang, vil i fremtiden gøre det muligt at spore udbrud af fødevarebårne... Gener og genomer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Dataanalyse
20 MAJ En håndfuld nødder dagligt kan fremme din sundhed Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på de sundhedsmæssige... Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
19 MAJ Dansk input til database over europæernes kostvaner Database over europæernes kostvaner har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA opdateret, så den indeholder information fra 100.000 forbrugere i 23 EU-medlemslande... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
13 MAJ Dansk inspiration til global kamp mod antibiotikaresistens Det er muligt at nedbringe antibiotikaforbruget betydeligt i fødevareproduktion uden at gå på kompromis med hverken dyrevelfærd eller produktionen. Det viser de danske... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
11 MAJ Beregningsmetode sikrer fødevarer af høj kvalitet Beregning af opvarmnings- og nedkølingsprocesser i den industrielle forarbejdning af fødevarer er essentielle for at optimere produktionen – og for fødevaresikkerheden... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion
04 MAJ DTU Fødevareinstituttet fokuserer forskningen DTU Fødevareinstituttet har ændret organisationsstrukturen for at fokusere forskningen gennem stærke forskningsgrupper, øge det tværfaglige samarbejde, koordinere den forskningsbaserede...
29 APR Invitation til professor Dang Duong Bangs tiltrædelsesforelæsning DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor MSO Dang Duong Bangs tiltrædelsesforelæsning fredag den 22. maj 2015. Dang Duong Bang vil tale om baggrund, status og... Fødevaresikkerhed Bioteknologi Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion
28 APR Nye tilfælde af listeria Inden for en kort periode er der påvist flere tilfælde af listeria, der kan have relation til tidligere sygdomsudbrud. Opsporing af smittekilder pågår i et samarbejde... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion
27 APR Forbrugervenlig information om sprøjterester i fødevarer Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vil hjælpe lægfolk til at få et nuanceret billede af indholdet af sprøjterester i fødevarer på det europæiske marked... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion