23 APR EFSA åbner varehus med fødevaresikkerhedsdata Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har etableret et datavarehus, som skal sikre offentligheden adgang til de fødevaresikkerhedsdata, EFSA ligger inde med... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
16 APR Ph.d.-forsvar om metabolismen i mælkesyrebakterier DTU Fødevareinstituttet inviterer til Siu Hung Joshua Chans ph.d.-forsvar om metabolismen i mælkesyrebakterien Lactococcus lactis. Forsvaret foregår den 28. april 2015... Biologiske systemer Fermentering
14 APR Optagelser fra seminar om kemikalie-cocktails i mad Kemikalier i selv små doser kan have en markant negativ effekt, hvis de optræder i en kemikalie-cocktail. Det er en af hovedkonklusionerne fra Danmarks største forskningsprojekt... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevareproduktion
13 APR Mad til børn i skolefritidsordninger Skolefritidsordninger kan bidrage til at fremme den ernæringsmæssige kvalitet af børns kost ved at øge tilbuddet af fuldkornsbrød, grønt og fisk, konkluderer DTU Fødevareinstituttet... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
08 APR Kursus i hygiejnisk design med fokus på fødevareproduktion Invester i de rigtige maskiner og det rigtige udstyr. Kom og hør om, hvordan designere, konstruktører, indkøbere, industrikøkkener og ansatte i fødevareindustrien samt... Fødevareproduktion Fødevareteknologi
07 APR WHO: Hvor sikker er din mad? På World Health Day 2015 den 7. april sætter Verdenssundhedsorganisationen fokus på fødevaresikkerhed fra jord til bord og opfordrer til handling fra producenter, politikere... Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
30 MAR Konference om risikovurdering og fødevaresikkerhed i fremtiden Hvilke udfordringer og muligheder er der for, at risikovurdering kan bidrage til udviklingen af lovgivningen på fødevaresikkerhedsområdet i fremtiden? Det stiller den... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
26 MAR Viden om spisevaner til hjælp i udbrudseftersporing Viden om hvilke fødevarer, mænd og kvinder i forskellige aldersgrupper spiser, kan supplere efterforskningen når kilden til et fødevarebårent udbrud skal findes. Det... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion
24 MAR EFSA videoer gør fødevarevidenskab lettere at forstå En række videoer fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, forklarer videnskaben bag de risikovurderinger, EFSA udarbejder. Videoerne dækker en bred vifte... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
20 MAR Mættet fedt i passende mængder Der er videnskabeligt belæg for, at det mættede fedt i danskernes kost bør byttes ud med det sunde fedt. Som kommentar til debatten om, hvorvidt mættet fedt er ven eller... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion