28 AUG Fakta om fluorerede stoffer Fluorerede stoffer er kunstigt fremstillede kemiske forbindelser, der skyer vand, fedt og smuds. De bliver brugt i et utal af produkter f.eks. til fødevareemballage af... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
25 AUG Flest salmonellainfektioner kommer fortsat fra udlandsrejser Næsten hver anden registrerede salmonellainfektion har danskerne taget med hjem fra udlandet i 2014. Rejser er dermed fortsat den største kilde til sygdom med salmonella... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
19 AUG Toiletaffald giver viden om sygdommes globale smitteruter Analyse og gensekventering af sygdomsfremkaldende mikroorganismer og resistente bakterier i toiletaffald fra internationale fly kan være starten på en ny måde til globalt... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Bioteknologi
18 AUG Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark – se program Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 25. august 2015. På seminaret offentliggør DTU Fødevareinstituttet den årlige rapport om forekomsten af sygdomme, der... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
13 AUG Næsten alle sprøjterester i fødevarer under tilladte niveauer Næsten alle de sprøjterester, der er fundet i cirka 2.500 prøver af frugt, grønt og korn i den danske pesticidkontrol for 2014, ligger under de fastsatte grænseværdier... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
10 AUG Kroatisk fødevaresikkerhedskonference med dansk islæt Den første fødevaresikkerhedskonference i Kroatien bliver holdt den 6-7. oktober 2015 med fokus på risikovurderinger. Seniorrådgiver Max Hansen fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
06 AUG Ny chef for Afdelingen for Kost, Sygdomsforebyggelse og Toksikologi Anette Schnipper er i DTU Fødevareinstituttet ansat som afdelingschef i Afdelingen for Kost, Sygdomsforebyggelse og Toksikologi per 1. juni 2015. Afdelingens forskningsgrupper... Fødevareproduktion
04 AUG Invitation til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 25. august 2015. På seminaret offentliggør DTU Fødevareinstituttet den årlige rapport om forekomsten af sygdomme, der... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
30 JUL Fire personer syge af listeria fra fiskeproducent Fire personer er konstateret syge med en type listeria, som er fundet på fiskevirksomheden Hjerting Laks. Koordineringen af udbruddet er sket i regi af Den Centrale Udbrudsgruppe... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
30 JUL Fakta om listeria i fødevarer Listeriabakterier findes overalt i naturen og på alle rå fødevarer i et vist omfang. Kun ganske få ellers raske mennesker bliver syge af bakterien, men for personer med... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer