30 NOV Kortlægning af danskernes kost- og aktivitetsvaner er i gang DTU Fødevareinstituttet har skudt den næste nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet i gang. Forskere og myndigheder vil bruge undersøgelsens data... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
25 NOV Flere skoleelever skal dyrke grønt via computeren Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt læringsunivers, der... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi
19 NOV Højt sojaindtag en mulig sundhedsmæssig risiko for børn En sundhedsmæssig risiko kan ikke udelukkes, hvis kød- og mælkeprodukter i 4-10-årige børns kost udskiftes med sojabaserede alternativer, vurderer DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
10 NOV Grønt protein kan nu produceres uden bismag af kostald Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden uønsket bismag til fødevarebrug... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion
05 NOV Ny metode til at beregne sygdomsbyrden for COVID-19 Et europæisk forskningsnetværk, som DTU Fødevareinstituttet indgår i, har udarbejdet en metode til at beregne sygdomsbyrden for COVID-19. Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
02 NOV Webinar om antibiotikaforbrug og -resistens Vær med og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2020 holder et webinar i anledning... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
26 OKT Værktøj sikrer korrekt varmebehandling og nedkøling af mad Danske fødevarevirksomheder kan benytte et nyt gratis værktøj fra Fødevarestyrelsen til at beregne den rette kombination af tid og temperatur, som sikrer korrekt varmebehandling... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
22 OKT Forskning skal give skindfri veganske pølser et knæk Forskere ved DTU har været med til at udvikle opskriften på plantebaserede pølser uden skind. Arbejdet fortsætter nu i laboratoriet, hvor de forsøger at ændre ingrediensernes... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi
08 OKT Øget overvågning af multiresistente CPO-bakterier i Danmark I 2019 blev der indført en ny overvågning af antibiotikaresistente carbapenemase-producerende organismer (bakterier af typen CPO) i mennesker. Mens antallet af CPO stiger... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
07 OKT Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2020 Blandt de undersøgte fødevareprøver i den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2020 er der ikke fundet indhold af pesticidrester, som DTU Fødevareinstituttet vurderer... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed