14 JUN Temasite om forskning i kemikaliers skadelige virkning DTU Fødevareinstituttets forskning i de mange tusind stoffer, mennesker kan blive udsat for, er med til at skabe et paradigmeskifte indenfor risikovurdering: I stedet... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme
09 JUN EFSA søger nye medlemmer til to ekspertpaneler Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, søger eksperter til at indgå i to paneler, som laver risikovurderinger indenfor fødevareingredienser og fødevareemballage... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
07 JUN Solide data er vigtigt våben i kampen mod antibiotikaresistens Solide data om både antibiotikaforbrug og -resistens er et afgørende våben i kampen mod resistente bakterier. I Danmark har den erkendelse allerede for 20 år ført til... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
02 JUN Gængse udtryk om fødevaresikkerhed forklaret Et nyt online opslagsværk fra den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, indeholder forklaringer på mere end 250 af de mest brugte ord og udtryk indenfor risikovurdering... Fødevaresikkerhed
01 JUN Hormonforstyrrende stoffer fremskynder rotters overgangsalder Hunrotter, der i fostertilstanden er udsat for hormonforstyrrende stoffer, har færre æg i æggestokkene og risikerer at komme tidligere i overgangsalderen. Det viser et... Sundhed og sygdomme Fødevareproduktion
26 MAJ Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2015 Ingen af de påviste sprøjterester, der blev fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 4. kvartal 2015... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
25 MAJ Æblers C-vitaminindhold stabilt gennem generationer Når forbrugere i dag sætter tænderne i et Ingrid Marie æble, får de cirka lige så meget C-vitamin fra frugten, som deres bedsteforældre gjorde for 65 år siden. Det viser... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
23 MAJ Observatører velkomne til møde i EFSA’s panel for pesticider Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for pesticider. Invitationen... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
18 MAJ Fransk krølsalat smittede 400 danskere med roskildesyge Det var fransk krølsalat, som i starten af april gav mere end 400 danskere roskildesyge. Efterforskningen af sygdomsudbruddet er sket i regi af Den Centrale Udbrudsgruppe... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
17 MAJ Oplev EFSA’s videnskabelige panel for ernæring i aktion Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for ernæring. Invitationen... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed