22 FEB Invitation til professor Rene Hendriksens tiltrædelsesforelæsning Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan helgenomsekventering kan bruges i global overvågning af infektionssygdomme og antibiotikaresistens. Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
08 FEB Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA. Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
06 FEB Arbejdsgrupper spotter fremtidens fødevareproblemer Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har nedsat arbejdsgrupper på tværs af lande og organisationer til at identificere mulige problemer, der kan udgøre en... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
30 JAN Bliv klogere på hvordan One Health gør verden sundere Sommerskole i Danmark giver igen kursister fra hele verden mulighed for at lære, hvordan One Health konceptet kan løse problemer, der har betydning for mennesker, dyr og... Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
25 JAN Grøn idé skal få mennesker til at spise græs Græsprotein kan være med til at mætte klodens voksende befolkning – og kan produceres økonomisk rentabelt og bæredygtigt. Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi
23 JAN Europæisk metode til bestemmelse af jod i foderstoffer Ny metode skal sikre, at indholdet af jod i foderstoffer holder sig under de europæiske grænseværdier, der skal beskytte både dyr og forbrugere. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
22 JAN Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2017 Den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2017 viser, at ingen af de påviste sprøjterester udgør en sundhedsmæssig risiko bortset fra tre prøver. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
18 JAN Opdateret håndbog om fødevare- eller vandbårne sygdomsudbrud Den nye håndbog fortæller, hvordan myndigheder, forskningsinstitutioner og andre parter efterforsker sygdomme, som har spredt sig via mad eller vand. Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
15 JAN Gode bakterier holder længere med sukkerovertræk Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et forskningsprojekt indkapsle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren. Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
11 JAN Antallet af salmonellatilfælde falder ikke længere i EU Antallet af salmonellainfektioner i Europa er faldet i flere år, men er nu stagneret. Campylobacter er dog stadig den fødevarebårne bakterie, der gør flest europæere... Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion