20 APR Opdateret deklarationsberegner hjælper til varemærkning Nye regler betyder, at flere fødevarer kan mærkes med det fællesnordiske Nøglehulsmærke. DTU Fødevareinstituttet har derfor udgivet en ny version af et gratisværktøj... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Computerberegning
12 APR Restprodukter fra rejeindustrien skal give større værdi Forskere og industrifolk vil sammen finde en rentabel og miljøvenlig måde at trække værdifulde stoffer som smagsstoffer, calcium og collagen ud af rejeindustriens restprodukter... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fisk og skaldyr Innovation og produktudvikling
08 APR Seminar: Giver lejrskole med fokus på mad bedre madvaner? På et online seminar den 22. april kan du blive klogere på, om elev-inddragende madundervisning kan være med til at udvikle bl.a. madkompetence og madlavningsglæde. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
06 APR Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2020 I alt 549 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2020. For syv af prøverne har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at prøvernes... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
26 MAR Nye beregninger af råderummet til ’tomme kalorier’ DTU Fødevareinstituttet har regnet på, hvilke mad- og drikkevarer der indgår i råderummet til ’tomme kalorier’, og hvor mange af dem der højst er plads til i en sund... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Matematisk modellering Computerberegning
22 MAR Danskerne er verdensmestre i slikindkøb Danskere køber i snit 6,6 kilo slik om året. Dermed indtager Danmark den globale førsteplads for slikindkøb. Vi indtager desuden en andenplads i indkøb af saftevand... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
17 MAR Dansk fingeraftryk på WHO protokol til resistensovervågning Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har udgivet en protokol til en global One Health overvågning af antibiotikaresistens baseret på fund af antibiotikaresistente ESBL... Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Miljøteknologi
09 MAR Stabilt niveau af campylobacter- og salmonellainfektioner i Europa I de seneste fem år er et stabilt antal campylobacter- og salmonellainfektioner registreret i Europa. Campylobacter er stadig årsag til suverænt flest europæiske tilfælde... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
25 FEB EFSA: Melorme er sikre at spise for mennesker Melorme er sikre at bruge som ingrediens i fødevarer, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Det er første gang EFSA har lavet en risikovurdering... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
24 FEB Online prisoverrækkelse for forskning i fedtstoffers harskning Vær med, når professor Charlotte Jacobsen den 4. marts fortæller om og modtager en pris for sin forskning i måder at forhindre, at fedtstoffer i fødevarer og forbrugerprodukter... Fødevareproduktion Fødevarekvalitet Fødevareteknologi