02 DEC Elever kan nu dyrke grønt i robotiserede mini-drivhuse Danske unge får nu mulighed for at dyrke grønt i skoletiden via et nyt læringsunivers med robotiserede mini-drivhuse, som er udviklet og pilottestet i et forskningsprojekt... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Computerberegning
25 NOV Hør hvordan protein fra grønne planter får plads på tallerkenen Hør på en konference den 14. december, hvordan innovation og forskning kan bane vejen for at protein fra lucerne, kløver og græs kan bruges i fremtidens fødevarer. Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion Innovation og produktudvikling Enzymer og proteiner
22 NOV Pris til DTU forsker for at stoppe harskning af fødevarer Professor Charlotte Jacobsen har fået DGF Normanprisen for sin årtier lange forskning i at forhindre, at omega-3 fedtsyrer i fødevarer bliver harske. Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
17 NOV DTU-professor vinder 3R-prisen 2021 Professor Anne Marie Vingaard fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget 3R-prisen 2021 for sit arbejde for at anvende forsøgsdyrfri celle- og computermodeller i sin forskning... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Computerberegning Matematisk modellering
11 NOV Salmonellaudbrud fra danske æg stoppet Den samme type salmonella er fundet i både prøver fra en dansk æggeproducent og prøver fra patienter i et aktuelt salmonellaudbrud. Æggene, som er solgt gennem flere... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
09 NOV Pejlemærker viser vejen mod sunde og klimavenlige måltider Forskere fra DTU har udarbejdet det faglige grundlag for at indfri en ambition om at reducere klimaaftrykket fra Københavns Kommunes madtilbud. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner CO2-udskillelse og CO2-lagring
03 NOV Pesticidrester i kosten første halvår 2021 I alt 805 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol i første halvår 2021. For 16 prøver har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at prøvernes indhold... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
02 NOV Ny viden på vej om kemikalieblandingers skadelige effekter Et nyt EU projekt koordineret af DTU vil skabe bedre viden om, hvilke stoffer i kemikalieblandinger er sundhedsskadelige - uden brug af dyreforsøg. Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Kemi Miljøteknologi
01 NOV Deltag i Uni Food Day om udvikling af sunde fødevarer Deltag i årets Uni Food Day den 9. november, hvor forskere og forretningsfolk går sammen for at finde måder at udvikle sunde, sikre og bæredygtige fødevarer. Fødevareproduktion Fødevareproduktion
23 OKT Ny forståelse af ammede børns styrkede immunforsvar Danske forskere viser, hvordan tarmbakterier, der fremmes af amning, kan gavne børns immunforsvar. Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme